Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Harvard dostal v novom školskom roku rekordný počet prihlášok

Na archívnej snímke je americká Harvardova univerzita v meste Cambridge, americký štát Massachusetts. Foto: TASR/AP

Nárast prihlášok na štúdium pripisuje univerzita svojim snahám umožniť ho aj študentom s nižšími príjmami.

Washington 11. februára (TASR) - Harvardova univerzita dostala rekordných 39.044 prihlášok do prvého ročníka nového školského roka, čo je o takmer päť percent viac ako vlani. Vtedy univerzita prijala približne päť percent z 37.307 žiadateľov o štúdium.

Uchádzači sa 31. marca dozvedia, či boli prijatí, a do 1. mája sa musia rozhodnúť, či na túto univerzitu nastúpia, uviedla agentúra AP.

Nárast prihlášok na štúdium pripisuje univerzita svojim snahám umožniť ho aj študentom s nižšími príjmami. Tento školský rok zrušila univerzita z tohto dôvodu takmer štvrtine uchádzačov poplatok za podanie prihlášky.

Sally Donahueová z Harvardovej univerzity povedala, že počet prihlášok na štúdium počas uplynulého desaťročia prudko vzrástol po tom, ako univerzita zaviedla program finančnej pomoci, ktorý stanovuje študentom výšku školného v závislosti od príjmov ich rodiny.

Pätina súčasných študentov univerzity pochádza z rodín, ktoré zarábajú menej ako 65.000 dolárov ročne. Za študentov z týchto rodín platí školné Harvardova univerzita.