Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Harvardova univerzita sa opäť stala najlepšou vysokou školou sveta

Ilustračné foto, Harvardova univerzita Foto: Facebook

Na druhom a treťom mieste skončili britské vzdelávacie ustanovizne - Cambridgeská univerzita a Oxfordská univerzita, pričom každá z nich si oproti minulému roku polepšila v hodnotení o štyri body.

Londýn 12. marca (TASR) - Americké a britské inštitúcie vyššieho vzdelávania sa umiestnili na popredných priečkach nového zoznamu 100 najprestížnejších univerzít sveta, ktorý dnes zverejnil magazín Times Higher Education.

Prvé miesto už po piatykrát v rade obsadila americká Harvardova univerzita. Na druhom a treťom mieste skončili britské vzdelávacie ustanovizne - Cambridgeská univerzita a Oxfordská univerzita, pričom každá z nich si oproti minulému roku polepšila v hodnotení o štyri body.

Zvyšné priečky v prvej desiatke najlepších svetových univerzít obsadili americké inštitúcie - Massachusettská technická univerzita, Stanfordova univerzita, Kalifornská univerzita v Berkeley, Princetonská univerzita, Yaleova univerzita, Kalifornská technická univerzita a Kolumbijská univerzita.

Medzi prvými 25 inštitúciami sú aj univerzity z iných krajín: Tokijská univerzita (12. miesto), Spolková vysoká škola technická v Zürichu (15. miesto), Torontská univerzita (16. miesto), Národná singapurská univerzita (24. miesto) a Moskovská štátna univerzita M. V. Lomonosova (25. miesto).