Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Hasiči evidujú nárast výjazdov k uhynutým labutiam

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Najvážnejšia situácia bola v stredu v katastri obce Topoľníky v okrese Dunajská Streda, kde na ľadovej kryhe zamrzlo a uhynulo 13 zvierat.

Bratislava 19. januára (TASR) - Hasiči evidujú nárast výjazdov k uhynutým labutiam na zamrznutých vodných plochách. V stredu (18.1.) a dnes zasahovali pri viacerých technických udalostiach, v rámci ktorých asistovali Štátnej veterinárnej a potravinovej správe pri vyslobodzovaní zamrznutých labutí.

Najvážnejšia situácia bola v stredu v katastri obce Topoľníky v okrese Dunajská Streda, kde na ľadovej kryhe zamrzlo a uhynulo 13 zvierat. Hasiči zasahovali aj vo Vysokej na Morave, kde uhynuli štyri labute.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pomáhajú aj v tejto chvíli. Jeden zásah prebieha v Seredi, kde sa zamrznutá labuť nachádzala približne dva metre od brehu. Hasičom sa ju už podarilo vyslobodiť, pričom neutrpela vážnejšie zranenia. K rovnakej udalosti boli vyslaní aj komárňanskí hasiči, ktorí zasahujú na štrkovisku Kava. Podľa predbežných informácií ide o 11 labutí.

TASR informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.