Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

V dobrom aj zlom: Prežili útok sekerou v Nemecku, teraz ich čaká sobáš

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Pred dvoma rokmi boli na návšteve Nemecka spoločne s rodičmi a bratom budúcej nevesty, keď ich vo vlaku napadol sekerou ozbrojený 17-ročný mladík z Afganistanu.

Würzburg/Hongkong 16. júla (TASR) - Dvaja z pätice hongkonských turistov, ktorých 18. júla 2016 napadol v regionálnej vlakovej súprave útočník ozbrojený sekerou, vstúpia v januári budúceho roka do stavu manželského.

Ide o pár, ktorý bol pred dvoma rokmi na návšteve Nemecka spoločne s rodičmi a bratom budúcej nevesty, keď ich vo vlaku napadol sekerou ozbrojený 17-ročný mladík z Afganistanu.

Hlava rodiny utrpela vtedy ťažké zranenia v brušnej oblasti, dvojica vyviazla s ťažkými zraneniami hlavy, kým matka mladej ženy vyviazla s ľahkými zraneniami a brat bez zranení.

Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na Hansa-Petera Trolldeniera zo Spoločnosti nemecko-čínskeho priateľstva.

K zodpovednosti za útok vo vlaku sa prihlásil tzv. Islamský štát (IS). Došlo k nemu iba štyri dni po teroristickom útoku kamiónom počas osláv štátneho sviatku v juhofrancúzskom Nice, pri ktorom zahynulo 86 ľudí.