Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Pozrite si nominácie na Hovorcu roka 2015

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Naj hovorcovia si preberú ocenenia na Made in Media party 9. októbra 2015 v Bratislave.

Bratislava 23. septembra (Teraz.sk) - Asociácia hovorcov Slovenska (AHS) zverejnila výsledky novinárskej ankety Hovorca roka 2015. Novinári vybrali päť najlepších hovorcov v kategórii Samospráva a v kategóriách Štátna správa a Privátny sektor získalo nomináciu šesť hovorcov (pozn.: dvaja hovorcovia v každej kategórii mali rovnaký počet hlasov). O víťazovi každej kategórie teraz rozhodne odborná porota. Naj hovorcovia si preberú ocenenia na Made in Media party 9. októbra 2015 v Bratislave.

Novinári hlasovali prostredníctvom stránky www.mojhovorca.sk od 1. do 21. septembra. Systém zaregistroval celkovo 210 platných hlasovaní, pričom medzi hlasujúcimi sú zástupcovia celoslovenských aj regionálnych médií. „Hlasovací systém akceptoval len hlasy novinárov, ktorí zadali v zmysle štatútu novinárskej ankety platnú pracovnú emailovú adresu a bol im vygenerovaný notifikačný email,“ vysvetlila Zuzana Tichá z agentúry Made in Media, ktorá organizuje podujatie.

Foto: mojhovorca.sk


Nominácie bude teraz posudzovať odborná porota, ktorú zostavuje AHS. Jej predseda Milan Vanga spresnil, že porota rozhoduje konsenzom na pracovnom stretnutí, ktoré je naplánované na tento týždeň. „Tento ročník došlo k personálnemu posilneniu poroty tak, aby v nej malo zastúpenie čo najviac typov médií. Zo strany porotcov očakávam transparentnú a konštruktívnu diskusiu o jednotlivých nomináciách s cieľom čo najobjektívnejšie posúdiť nominovaných a určiť zaslúžených víťazov v každej kategórii.“

Nominovaní v kategórii Štátna správa a štátny sektor
Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR
Martin Dorčák, riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR
Patrícia Macíková, hovorkyňa Finančnej správy SR
Alexandra Donevová, hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR
Beata Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa MŠVVaŠ SR a riaditeľka Komunikačného odboru
Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory

Nominovaní v kategórii Privátny a komerčný sektor
Tomáš Král, PR a marketingový manažér, hovorca nemocníc Svet zdravia
Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB
Lucia Kulihová, hovorkyňa TV JOJ
Vladimír Machalík, hovorca Volkswagen Slovakia
Anna Vojteková, manažérka pre komunikáciu EnergoChemica, Fortischem
Anna Tkáčová, hovorkyňa Poštovej banky, a.s.

Nominovaní v kategórii Samospráva a neziskový sektor
Miroslava Ábelová, hovorkyňa Greenpeace Slovensko
Iveta Tyšlerová, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja
Peter Pleva, hovorca Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy
Katarína Svrčeková, hovorkyňa strany Sloboda a solidarita
Natália Žembová, hovorkyňa KDH


Pozvanie AHS na hosťovanie v porote tento rok prijali: Roland Kubina (riaditeľ spravodajstva a programu TV JOJ), Lukáš Diko (riaditeľ sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS), Tibor Mattyašovský (šéfredaktor spravodajstva TV Markíza), Marcela Šimková (šéfredaktorka Hospodárskych novín), Ján Záborský (vedúci redaktor týždenníka Trend), Richard Kvasňovský (vedúci domácej redakcie TASR), Michaela Benedigová, (managing director Seesame), Peter Bárdy (šéfredaktor Aktuality.sk), Pavol Urban (šéfredaktor SITA, vedúci redaktor domácej redakcie), Pavol Múdry (podpredseda výkonnej rady International Press Institute a Predseda správnej rady IPI Slovensko).

Asociácia hovorcov Slovenska môže, ale nemusí podľa štatútu udeliť titul TOP Hovorca roka 2015 pre absolútneho víťaza za všetky kategórie spolu.

Foto: mojhovorca.sk


Program 10. jubilejného ročníka podujatia Made in Media party/Hovorca roka 2015 spestrí koncert legendárnej hudobnej skupiny Vidiek, ktorá na podujatí pokrstí dokonca aj svoj nový album „Vidiek s oblohou.“ Obloha v tomto prípade nie je termínom astronomickým, ale gastronomickým, a preto krstným otcom bude symbolicky slávny šéfkuchár Jaroslav Žídek. Skupina Vidiek sa následne vydá na októbrové turné po Slovensku pod názvom „Načo pôjdem domov Tour 2015,“ na ktorom vystúpia skupiny Čechomor a Vidiek s Pacora Triom v štyroch mestách: Košice (14. 10.), Banská Bystrica (15. 10.), Trenčín (21. 10.) a Bratislava (22. 10.). Podrobnejšie informácie o turné sa nachádzajú na www.skupinavidiek.sk.