Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Fanúšikov Mira Žbirku čaká tento rok kompletná diskografia na vinyloch

Na snímke spevák a skladateľ Miroslav Žbirka počas koncertu – 40 rokov na scéne na Zimnom štadióne Ondreja Napelu v Bratislave 5. decembra 2019. Foto: TASR - Jakub Kotian

Špeciálny bonus z LP boxu - singel so skladbami Perfektná a Stále hrej sa objaví na streamovacích servisoch v piatok 22. marca.

Bratislava 18. marca (TASR) - Exkluzívny, striktne limitovaný LP box s názvom Vinyl Box - Universal Collection so všetkými albumami, ktoré Miro Žbirka vydal vo vydavateľstve Universal Music, je kompletne vypredaný. Pre fanúšikov má ale vydavateľstvo dobrú správu. Jednotlivé LP platne z tohto boxu Samozrejmý svet (1994), Meky (1997), Dúhy (2005), Empatia (2009), Modrý album (2002), Symphonic Album (2011), Miro (2015), Double Album (2018) a Posledné veci (2022) sa dostávajú do predaja samostatne. TASR o tom informoval PR manažér Rado Mešša.

Spolu s albumami z LP boxu Opusu, ktoré sú v predaji tiež samostatne, je tak možné urobiť či doplniť si kompletnú zbierku radových albumov Mira Žbirku na kvalitných vinylových LP platniach. Špeciálny bonus z LP boxu - singel so skladbami Perfektná a Stále hrej sa objaví na streamovacích servisoch v piatok 22. marca.

Na koniec roka 2024 sa chystajú veľké koncerty Miro Žbirka Symphonic Night, na ktorých zaznie Žbirkova hudba tak, ako ju fanúšikovia ešte nikdy nepočuli. Veľké nadčasové hity zaznejú v jedinečnom inštrumentálnom symfonickom spracovaní s Mekyho kapelou, veľkým orchestrom, hosťami a videoartom Davida Žbirku.

Exkluzívne koncerty nadväzujú na úspešnú prezentáciu Symphonic Albumu z roku 2011. Ideu týchto koncertov začal dramaturgicky pripravovať s aranžérom Danom Wunschom ešte sám Miro Žbirka. Jeho veľké hity Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Múr našich lások, Zažni, Čo bolí, to prebolí a ďalšie zaznejú v unikátnom spracovaní osvedčených a uznávaných aranžérov v Bratislave v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a v Prahe Karlovarského symfonického orchestra pod taktovkou dirigenta Adriána Kokoša s exkluzívnymi hosťami, ktorých predstavia neskôr. V Prahe sa koncert uskutoční 15. decembra 2024 v O2 Universum. Termín a miesto koncertu v Bratislave bude zverejnený čoskoro.