Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Magazín

Oslávencovi Hammelovi vzdali poctu známi slovenskí hudobníci

Na archívnej snímke Pavol Hammel. Foto: TASR - Dano Veselský

Jeden z Hammelových najväčších hitov nanovo nahrala kapela Peter Bič Project.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Spevák, gitarista, skladateľ, producent, ale aj výtvarník Pavol Hammel oslávil vo štvrtok (7. 12.) životné jubileum. Žijúcej legende domácej populárnej hudby vzdali poctu pri príležitosti 75. narodenín známi slovenskí hudobníci. Informuje o tom rádio Melody, iniciátor projektu, ktorý poslucháčom postupne prinesie štyri cover verzie najznámejších Hammelových hitov.

Pri ich nahrávaní nechýbal ani sám oslávenec. "Stretnúť sa pri nahrávaní mojich skladieb s toľkými talentovanými hudobníkmi bolo obohacujúce. Okrem toho, že som dostal predčasný narodeninový darček, bola to čistá radosť z hudby," komentoval narodeninový projekt Hammel.

Pesničky sa objavia nielen v rádiovom éteri, ale aj ako videá na oficiálnom YouTube kanáli rádia Melody. Prvou nahrávkou je legendárna Medulienka. Jeden z Hammelových najväčších hitov nanovo nahrala kapela Peter Bič Project. "Pavla Hammela vnímam od detstva, doma sme mali jeho platne. Nechýbali ani Prúdy a istý čas som ich počúval veľmi intenzívne. Vždy, keď som počul Medulienku, mal som z tej pesničky takú zvláštnu radosť. Aj preto som rád, že sme ju teraz mohli naspievať spoločne. Mám z toho úžasný pocit," uviedol pre médiá spevák a gitarista Peter Bič.

Ako avizuje rádio, druhou v poradí bude pesnička Ja nemám lásku v malíčku. Pri jej nahrávaní sa v štúdiu stretol Hammel s kapelou Gladiator. Poctu Pavlovi Hammelovi má pripravenú aj Beáta Dubasová, ktorá prespievala hit Mladosť. Projekt vyvrcholí v predvianočnom týždni skladbou Zvonky zvoňte v podaní Kataríny Knechtovej.