Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Magazín

Pavol Habera a Team budú tento rok koncertovať už len na Cibula Feste

Archívna snímka z Cibula Festu. Foto: TASR - Martin Palkovič

Na Záhorí sa predvedú aj Kabát, Tublatanka, Peter Nagy a Indigo, Horkýže Slíže, Mirai, Tomáš Klus, No Name, Kali, Sima, Traktor, Majself, Harlej, Heľenine oči aj ďalší interpreti.

Bratislava 4. júla (TASR) - Už len niekoľko dní zostáva do najväčšieho česko-slovenského festivalu Cibula Fest, ktorý v termíne 21. až 23. júla napíše 14. ročník svojej histórie. Podľa všetkého bude najsilnejším, aký kedy jeho návštevníci zažili. Navyše pre fanúšikov Pavla Haberu z Česka aj Slovenska bude Cibula Fest až do konca roku jedinou možnosťou vidieť jeho koncert naživo. TASR o tom informoval PR manažér Dodo Mikláš.

Okrem porotcovského kata z najsledovanejšej speváckej súťaže sa na Záhorí predvedú v plnej sile počas trojdňového programu aj Kabát, Tublatanka, Peter Nagy a Indigo, Horkýže Slíže, Mirai, Tomáš Klus, No Name, Kali, Sima, Traktor, Majself, Harlej, Heľenine oči aj ďalší interpreti.

Súčasťou nedeľného line-upu bude v popoludňajších hodinách aj program pre deti či Potulná galéria s koncertom Mateja Táleho a výstavou, ktorej cieľom je upozorňovať na dezinformácie a potrebu kritického myslenia.

"Potulná galéria v malom nákladnom aute vyráža do škôl, detských domovov a na festivaly v regiónoch Slovenska s koncertným turné, výstavou a workshopom. Bojujeme proti dezinformáciám a upozorňujeme na potrebu učiť sa kriticky myslieť predovšetkým u mladých ľudí, ktorí sú na sociálnych sieťach pravidelne vystavovaní manipuláciám, hoaxom a polopravdám," hovorí o Potulnej galérii kurátor projektu Juraj Čarný.

Nedeľný program by chceli organizátori venovať aj deťom. "Vystúpi Veseluška a Berušky, deti si budú môcť zaskákať na veľkých skákacích hradoch, užijú si 26-metrovú džungľu, opičiu dráhu, maľovanie na tvár, absolvujú remeselné dielničky, koncerty, zahrajú sa s farebným pieskom či zatancujú si na bublinkovej diskotéke. Pre všetky deti do desiatich rokov je vstup v sprievode rodičov na všetky detské atrakcie zdarma," povedal organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Pre návštevníkov, ktorí sa rozhodli využiť na prenocovanie stanové mestečko, budú pripravené aktivity na trávenie voľného času v podobe vodného futbalu, volejbalu a ďalších športov, sprchovacie boxy s teplou vodou, uzamykateľné boxy na úschovu osobných vecí, nabíjacie boxy na mobilné telefóny, stánok s občerstvením, kde budú podávané aj raňajky.

"Stanové mestečko bude umiestnené mimo areálu festivalu, avšak bude oplotené v jeho bezprostrednej blízkosti so samostatným vstupom,"
dodal Chrenka.