Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Magazín

Skupina Polemic predstavila klip k piesni Plážová

Na archívnej snímke skupina Polemic. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas letnej koncertnej sezóny si kapela Polemic odskočila na bratislavské Zlaté piesky, kde jej členovia vymenili svoje hudobné nástroje za palacinkáreň na kolesách.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Skupina Polemic predstavila klip k piesni Plážová, láka v ňom na palacinky a špeciálny drink Limopivo. Režíroval ho Braňo Špaček, okrem kapely účinkuje v ňom aj bonviván Lasky z Pary a slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Silvia Solymosyová. TASR o tom informoval PR manažér Marek Kučera.

Počas letnej koncertnej sezóny si kapela Polemic odskočila na bratislavské Zlaté piesky, kde jej členovia vymenili svoje hudobné nástroje za palacinkáreň na kolesách. "Moja prvá myšlienka bola, či sa do toho auta zmestím. Aj keď nazývať túto pojazdnú trojkolečku autom je dosť odvážne. Nakoniec som to v pohode zvládol. Kamarát Frederik, ktorý nám pojazdnú palacinkáreň zapožičal, nás veľmi rýchlo zaučil - po tretej palacinke sme ich vrteli ako profíci. Dokonca som dostal od Frederika aj ponuku, že keď budem mať menej koncertov, tak ma berie do tímu. Za dve-tri hodiny sme spravili okolo 50 palaciniek," pochválil sa autor textu piesne Plážová Michal 'Mickey' Novácky.

"Každý, kto od nás dostal nami vyrobenú kvalitnú francúzsku ska-palacinku, sa veľmi potešil. Z počiatku sa ľudia zdráhali podísť bližšie, ale po dvoch hodinách točenia sa všetci osmelili. Spravili sme tam taký rozruch, že aj po poslednej klapke chodili ľudia s peňaženkami k stánku, či by sa predsa len ešte nejaká palacinka nenašla,"
dodal Peter Šandor.

Po záberoch na Zlatých Pieskoch sa režisér so svojím teamom presunul na kúpaliská Delfín a Tehelné pole, kde na svoj part už čakal spevák skupiny Para Tomáš Lasky Šedivý a vynikajúca akvabela Silvia Solymosyová so svojimi priateľmi.

"Pozornému oku diváka neunikne, že v záberoch s Laskym sa striedajú štyri dievčatá a občas aj jeden mladý muž. Sú to naši kamaráti, budúci nádejní tanečníci, Peter Andel je dokonca členom baletu SND. Túto partiu doplnila šikovná slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní a takzvaná 'underwater dancer' Silvia Solymosyová," dodáva Novácky.