Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Ibrahim Maiga je späť, spoločne s Michalom Chrenkom zdraví Slovensko

Michal Chrenko spoločne s Ibim Maigom pri nakrúcaní klipu k singlu Hello Hello Foto: Eva Lihanová

V skladbe, ktorú Michal a Kristián spolu s Ibim predstavujú, zdravia celé Slovensko, a to nielen po slovensky.

Bratislava 7. júla (TERAZ.sk) - Ibrahim Maiga sa vracia na slovenskú hudobnú scénu spolu s Michalom Chrenkom a jeho bratrancom v spoločnom projekte Final Product s pilotným singlom Hello Hello. V skladbe, ktorú Michal a Kristián spolu s Ibim predstavujú, zdravia celé Slovensko, a to nielen po slovensky.

Final Product je zoskupenie dvoch hudobníkov, skladateľov, textárov a producentov, ktorí spolu tvorili už v minulosti na sólových Michalových pesničkách. Ich spolupráca však dospela do bodu, keď sa rozhodli vystupovať pod spoločnou vlajkou.

Michal Chrenko spoločne s bratrancom Kristiánom Formelom pri nakrúcani klipu k singlu Hello Hello
Foto: Eva Lihanová


"Veľa ľudí sa ma pýtalo, prečo som skončil s hudbou, no málokto vedel, že som potichu naberal kontakty, skúsenosti a popri osobnom živote som pomaly chystal projekt Final Product. Aj keď o mne nebolo počuť, s hudbou som nikdy neskončil,“ prezradil spevák na otázku, prečo sa takpovediac vytratil z hudobnej scény.

Michal Chrenko spoločne s bratrancom Kristiánom Formelom pri nakrúcaní klipu k singlu Hello Hello
Foto: Eva Lihanová


Okrem spevu sa Michal venuje i skladaniu piesní a kapele Metropolis, v ktorej je bubeníkom. S bratrancom Kristiánom ich dalo dokopy spoločné hudobné cítenie a samozrejme ten správny tým ľudí na čele s manažérom Máriom Ancellotim."Teraz pracujeme na našich projektoch ako jeden tím, máme spoločné vízie a ciele, ktoré chceme s Final Product dosiahnuť. Vzájomne sa inšpirujeme a dopĺňame vo všetkých smeroch,“ povedal Michal.



Pilotný singel Hello Hello, ktorý zverejnili prvú júlovú nedeľu vznikol ako všetky ostatné skladby pripravené na debutový album zoskupenia Final Product, a to s vášňou a emóciami. Základ ich hudby je multižánrovosť a pestrosť. Každá skladba dýcha špecifickou atmosférou, a tak si i Hello Hello po druhom refréne vypýtala trochu Afriky. Na otázku, prečo spolupracovali práve s Ibim Maigom dodal Michal:"Vždy sa riadime heslom - skladba si vyberá interpreta - a kto iný by to dal lepšie ako rodený Afričan Ibrahim Maiga? Mali sme šťastie, že sa v čase, keď sme skladbu dokončili práve vrátil na Slovensko. A tak sme neváhali a dohodli sme si s ním stretnutie, skladbu úspešne odprezentovali a nakoniec z toho vznikla finála verzia Hello Hello, ktorú sme nahrávali v Štúdiu7 a LittleBeat."