Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Indickí lekári vyoperovali pacientovi z brucha 12 zlatých tehličiek

Ilustračné foto Foto: TASR/Adem Ozdemir

Vynaliezavý 63-ročný muž prišiel do nemocnice začiatkom apríla s bolesťami brucha a žalúdočnou nevoľnosťou.

Naí Dillí 23. apríla (TASR) - Nemocnica v indickom Naí Dillí sa stala dejiskom kuriózneho prípadu, keď chirurgovia z brucha staršieho muža vyoperovali dovedna 12 zlatých tehličiek. Uvádza to na svojej internetovej stránke americká spravodajská stanica CNN.

Pacient podľa úradov prepašoval zlato do krajiny vo svojom bruchu, aby sa tak vyhol plateniu cla.

Lekár, ktorý viedol operačný tím, uviedol, že každá z tehličiek vážila 33 gramov. Vynaliezavý 63-ročný muž prišiel do nemocnice začiatkom apríla s bolesťami brucha a žalúdočnou nevoľnosťou. Operáciu musel podstúpiť hneď na druhý deň.

"Tvrdil nám, že omylom prehltol vrchnáčik z plastovej fľaše," prezradil lekár. To sa nepodarilo potvrdiť prostredníctvom vyšetrení. Tie však nepreukázali ani prítomnosť zlatých tehličiek. "Röntgenové snímky poukazovali len na to, že ide o prekážku, ktorú bude nutné odstrániť operatívne," dodal lekár.

Šokovaní chirurgovia odovzdali vzácny nález miestnej policajnej jednotke, ktorá ho ďalej poslala na analýzu colníkom. Polícia nechcela prezradiť ani meno odhaleného pašeráka, ani krajinu, z ktorej zlato pochádza.

Pacienta krátko po operácii prepustili z nemocnice, nakoľko nemal nijaké ďalšie komplikácie.

CNN dopĺňa, že podľa organizácie World Gold Council (WGC) je India druhým najväčším trhom so zlatom po Číne. Indické investície do zlatých tehličiek navyše v roku 2013 zaznamenali nárast o 16 percent, dodáva WGC.