Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

V centre Prahy predávali fejky značkových oblečení za cenu originálov

Manekýni predvádzajú kreácie z mužskej kolekcie značky Giorgio Armani na sezónu jar - leto 2015 počas týždňa módy v Miláne 24. júna 2014. Foto: TASR/AP

V správnom konaní hrozí predávajúcim pokuta až päť miliónov Kč.

Praha 24. novembra (TASR) - Stovky falzifikátov módnych značiek v cene originálu ponúkali aj dve predajne v centre Prahy.

O odhaleniach piatkovej kontrolnej akcie Českej obchodnej inšpekcie (ČOI) informoval dnes internetový server iDNES.cz.

Podľa rovnakého zdroja si zákazníci mohli nesprávne myslieť, že si kupujú nohavice, svetre, košele alebo tričká značiek ako Tommy Hilfiger, Dolce&Gabbana, Polo Ralph Lauren, A&F a Giorgio Armani.

Inšpektori ČOI odhalili okolo 300 falšovaných produktov luxusných značiek v dvoch prevádzkach toho istého majiteľa. Hodnota spomínaného tovaru v origináli by činila viac ako 800.000 Kč.

Ako pripomenul hovorca Jiří Fröhlich, spotrebiteľ sa dostáva do patovej situácie, pretože v luxusnej predajni falzifikáty nepredpokladá a jeho možnosť chrániť sa v danom prípade je takmer nulová.

V správnom konaní hrozí predávajúcim pokuta až päť miliónov Kč. Predajne, kde došlo k spomínanému odhaleniu, však ČOI počas prebiehajúceho správneho konania nemôže konkretizovať, bude tak môcť urobiť až po tom, čo jej rozhodnutie nadobudne právoplatnosť.