Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Magazín

DLHOVEKÝ PÔŽITKÁR: Najstarší žijúci muž na svete má rád sladkosti

Stodvanásťročný Japonec Masazó Nonaka drží v rukách certifikát Guinnesovej knihy svetových rekordov, ktorá ho označila za najstaršieho žijúceho muža na svete počas slávnostnej ceremónie v meste Ašoro na ostrove Hokkaidó na severe Japonska. Foto: TASR/AP

Rekordér sa narodil 25. júla 1905, vyrastal vo veľkej rodine a po svojich rodičoch prevzal riadenie krčmy.

Tokio 10. apríla (TASR) - Japonec Masazó Nonaka si už dlhé roky užíva kúpanie v horúcich prameňoch na severe svojej vlasti. Tento pán, ktorého rodina celé štyri generácie vedie krčmu pri horúcich prameňoch, dostal v utorok osvedčenie ako najstarší žijúci muž na svete - má 112 rokov a 259 dní.

Nonakovi udelila potvrdenie spoločnosť Guinnessove svetové rekordy na slávnosti uňho doma v meste Ašoro, na severojaponskom ostrove Hokkaidó.

Rekordér sa narodil 25. júla 1905, vyrastal vo veľkej rodine a po svojich rodičoch prevzal riadenie krčmy, ktorú teraz vedie jeho vnučka. Nonaka sa pravidelne chodí kúpať do prameňov a takisto si rád vychutnáva sladkosti.

Stodvanásťročný Japonec Masazó Nonaka drží v rukách certifikát Guinnesovej knihy svetových rekordov, ktorá ho označila za najstaršieho žijúceho muža na svete počas slávnostnej ceremónie v meste Ašore na ostrove Hokkaidó na severe Japonska.
Foto: TASR/AP


Nonaka prežil manželku a dve zo svojich piatich detí, informovala agentúra AP.

Spoločnosť Guinness oznámila, že Nonaka vystriedal Francisca Oliveru zo Španielska, ktorý zomrel začiatkom tohto roka vo veku 113 rokov.