Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Aj jesenné obdobie má na horách svoje čaro

Vysoké Tatry, ilustračné foto Foto: TASR/Martin Turanovič

Turistické chodníky sú v celom rozsahu, viac ako 600 kilometrov, otvorené až do konca októbra.

Vysoké Tatry 5. septembra (TASR) – Jesenné obdobie pre turistov vo Vysokých Tatrách prináša množstvo dôvodov, prečo sa oplatí do hôr prísť aj teraz. „Klesajúce teploty v jeseni neznižujú možnosti aktívneho trávenia voľného času v horách. Stabilné počasie je ideálne na turistiku s minimálnou hrozbou rýchlych zmien a poobedných búrok. Turistické chodníky sú v celom rozsahu, viac ako 600 kilometrov, otvorené až do konca októbra. Okrem toho sa na nich pohybuje menej turistov, čím si turistiku návštevníci vychutnajú vo väčšom komforte. Stále je možné navštevovať prírodné i kultúrne krásy, cyklistické i bežecké trasy sú taktiež k dispozícii,“ informuje výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry Lucia Dubielová.

Dôvodom na pobyt v Tatrách v jesennom období sú podľa nej aj aktuálne zvýhodnené cenové ponuky ubytovania a ďalších služieb. „Pri vymenovávaní výhod jesenného pobytu vo Vysokých Tatrách nesmieme zabudnúť na to, že tatranský vzduch má blahodarné účinky na zdravie a špeciálne pôsobí na dýchacie cesty,“ upozornila Dubielová. Aby sa návštevníci mohli lepšie zorientovať v širokej ponuke a možnostiach, je pre nich pripravená komplexná ponuku s názvom Jeseň v Tatrách.

„Zatiaľ čo sa kúpaliskám pod šírim nebom sezóna nenávratne chýli ku koncu, ubytovacie zariadenia v Tatrách i podhorí majú v ponuke širokú paletu wellness možností,“ dodáva výkonná riaditeľka ZCR. Návštevníci majú stále možnosť využiť letné bonusy regionálnej karty Tatry Card. K letným bonusom patrí tiež bezplatná doprava v rámci Vysokých Tatier električkou a zubačkou, horské poistenie a iné benefity, ktoré sú pre držiteľov karty k dispozícii až do 1. novembra.