Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Jubilejný 25. ročník Autosalónu navštívilo vyše 201.000 návštevníkov

Na snímke automobil značky Peugeot - Onyx na jubilejnom 25. bratislavskom Autosalóne v areáli Incheby v piatok 17. apríla 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Na ploche 40.000 štvorcových metrov (m2) sa predviedli nielen rodinné autá vo všetkých cenových kategóriách, ale aj luxusné limuzíny a športové vozidlá.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Vyše 201.000 návštevníkov zavítalo na jubilejný 25. ročník Autosalónu, ktorý sa dnes skončil v bratislavskej Inchebe. Vystavovatelia reprezentujúci 35 značiek priniesli bohatú a komplexnú prehliadku automobilov, medzi ktorými nechýbalo takmer 80 slovenských výstavných premiér.

Na ploche 40.000 štvorcových metrov (m2) sa predviedli nielen rodinné autá vo všetkých cenových kategóriách, ale aj luxusné limuzíny a športové vozidlá.



V sekcii Exclusive Salon, ktorá už po piatykrát doplnila bratislavský autosalón, mohli návštevníci vidieť najluxusnejšie autá značiek Aston Martin, Bentley, Lamborghini či Rolls Royce. Ponuku doplnili vrtuľník, motorové člny a výkonné motorky.

Atmosféru motoristického podujatia navodil sprievodný program. Jeho súčasťou boli testovacie jazdy, kuriérsky test úžitkových vozidiel, odborné konferencie o autoservisnej technike, crash testy, expozícia veteránov, detské dopravné ihrisko, či simulátory nárazu a prevrátenia vozidla. Fanúšikovia úprav a vylepšení automobilov si prišli na svoje v nedeľu počas zjazdu, ktorý tradične odštartoval otvorenie tuningovej sezóny.



Počas Autosalónu boli odovzdané ocenenia za najkreatívnejšiu expozíciu. Tento rok ich získali Mercedes – Benz Slovakia, s.r.o., Peugeot Slovakia, s.r.o. a Porsche Slovakia, s.r.o.