Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

Kalifornský Hollywood Bowl pre pandémiu ruší všetky letné podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hollywood Bowl, svetoznáma scéna pod holým nebom, hosťovala vo svojej histórii najrozmanitejších hudobných interpretov - od The Beatles po Yo-Yo Ma.

Los Angeles 15. mája (TASR) - Vyhľadávaný koncertný amfiteáter Hollywood Bowl v americkom štáte Kalifornia oznámil, že pre koronavírusovú pandémiu ruší všetky vystúpenia naplánované na leto 2020.

Opatrenia sa podľa tlačovej agentúry AFP dotknú najmä Losangeleskej filharmónie, ktorá oznámila, že ju toto rozhodnutie bude stáť 80 miliónov dolárov.

Hollywood Bowl, svetoznáma scéna pod holým nebom, hosťovala vo svojej histórii najrozmanitejších hudobných interpretov - od The Beatles po Yo-Yo Ma. Letné koncerty na tomto mieste od júna do septembra bývajú pevnou súčasťou kultúrneho života v Los Angeles.

Ide o prvú letnú sezónu bez účasti obecenstva od roku 1922, keď túto lokalitu otvorili pre verejnosť. Amfiteáter je známy svojím charakteristickým pódiom v tvare mušle a je situovaný na úpätí Hollywoodskych kopcov. V lete tohto roku tu mali vystúpiť medzi inými Andrea Bocelli, Bob Dylan či Diana Rossová.

Kalifornia dosiaľ zaznamenala zhruba 70.000 prípadov koronavírusovej choroby COVID-19 a približne 2800 súvisiacich úmrtí. Primátor mesta Los Angeles Eric Garcetti upozornil, že veľké zhromažďovania sa obyvateľov - vrátane koncertov a športových podujatí - sa pravdepodobne v tomto roku už neobnovia.