Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Kalifornský najvyšší súd nepreskúma odvolanie Jacksonovho lekára

Conrad Murray Foto: TASR/AP Photo

Jeho advokátka žiadala najvyšší súd Kalifornie o zrušenie pôvodného verdiktu s argumentom, že intenzívna medializácia procesu mohla ovplyvniť porotu.

Los Angeles 24. apríla (TASR) - Kalifornský najvyšší súd v stredu rozhodol, že sa nebude zaoberať odvolaním osobného lekára Michaela Jacksona, Conrada Murrayho, ktorého odsúdili za neúmyselné zabitie popovej hviezdy.

Murrayho prepustili vlani v októbri z väzenia v Los Angeles po tom, ako si odpykal dva roky trestu. Lekár však chce očistiť svoje meno. Jeho advokátka žiadala najvyšší súd Kalifornie o zrušenie pôvodného verdiktu s argumentom, že intenzívna medializácia procesu mohla ovplyvniť porotu.

Najvyšší súd odmietol prijať toto odvolanie bez vyjadrenia. Štátny odvolací súd už predtým verdikt voči lekárovi potvrdil a následne sa rovnako zamietol zaoberať žiadosťou o opätovné preskúmanie svojho rozhodnutia.

Murrayho právna zástupkyňa Valerie Wassová Murray uviedla, že sa teraz pravdepodobne obrátia na federálny súd.

Conrad Murray (61) bol uznaný vinným z toho, že podal Jacksonovi smrtiacu dávku anestetika propofol, ktoré mu pomáhalo zaspať. Podľa prokuratúry sa lekár dopustil hrubej nedbanlivosti. Spevák zomrel v roku 2009, keď sa pripravoval na sériu comebackových koncertov.

Murray od svojho prepustenia cestuje a trávi čas s rodinou v snahe "dať svoj život znova dokopy", uviedla Wassová.

Podľa jej slov sa plánované odvolanie na federálny súd bude zameriavať na medializáciu procesu a vplyv sociálnych médií a internetu na neizolovanú porotu. Keď sú im porotcovia v takomto procese priťahujúcom pozornosť vystavení, "je nemožné mať spravodlivý proces", dodala Wassová.