Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Kambodžania sa chodia pozerať na ženu, vraj porodila platinový prsteň

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Poverčiví Kambodžania sa v ostatnom čase chodia pozerať na zázračné poleno, zázračnú kotvu a zázračné batoľa, o ktorých sú presvedčení, že majú schopnosť uzdraviť chorých a nevládnych.

Phnom Penh 20. októbra (TASR) - Desiatky Kambodžanov mieria do miestneho chrámu, aby videli údajne posadnutú ženu, ktorá tvrdí, že porodila platinový prsteň, napísala dnes agentúra DPA.

Čea Ithová (43) a jej manžel podľa denníka Cambodia Daily zbierajú príspevky od veriacich, ktorí sa dopočuli, že žena je posadnutá duchom miestnej bohyne a prichádzajú sa o tom presvedčiť na vlastné oči.

Úrady v provincii Kompong Čchnang označujú manželov za šarlatánov a ženu už požiadali, aby chrám opustila.

"Tá žena klame, aby zarobila peniaze," povedal pre Cambodia Daily miestny náčelník. "Neverím, že sa v nej usídlila duša bohyne, pretože nikto nemôže rodiť prstene," dodal.

Žena však naďalej tvrdí, že prsteň "porodila" a zo svojho tela vytiahla aj ďalší, pričom zároveň návštevníkom chrámu ukazuje vajíčko, ktoré vydáva za zázračné.

"Moja manželka nebola tehotná, napriek tomu však porodila popoludní v pagode dva prstene," uviedol manžel "posadnutej" ženy.

Poverčiví Kambodžania sa v ostatnom čase chodia pozerať na "zázračné poleno", "zázračnú kotvu" a "zázračné batoľa", o ktorých sú presvedčení, že majú schopnosť uzdraviť chorých a nevládnych.