Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Karel Gott mal k talianskej hviezde Toto Cutugno blízko

Toto Cutugno Foto: JVS Group

Talianska legenda Toto Cutugno má veľmi slávneho "fanúšika". Hviezda hudobnej scény, český spevák Karel Gott sa s Cutugnom niekoľkokrát osobne stretol a dokonca ho pozval aj k sebe domov!

Bratislava 27. marca (OTS) - Karel Gott má vo svojom repertoári aj slávnu pieseň Muzika, ktorú zložil práve tento šarmantný Talian.

Toto Cutugno bude koncertovať v Bratislave 18. mája 2019.

Karel Gott si domov zo slnečného Talianska priviezol slávnu pieseň Muzika. Ako došlo k tomu, že ju prevzal do svojho repertoáru? "Objavil som ju v roku 1984, keď som pripravoval piesne pre svoj nový album Karel. Napísal ju taliansky skladateľ a spevák Toto Cutugno spolu s francúzskym spevákom, skladateľom a textárom Michelom Sardo. Na piesni tiež spolupracoval jeden z najlepších a najpopulárnejších francúzskych textárov a skladateľov Pierre Delanoë. Toto Cutugno túto pieseň prvýkrát naspieval vo svojom rovnomennom albume La mia musica, ktorý vyšiel v roku 1981. Ja som sa len nechal viac inšpirovať francúzskou verziou tejto slávnej piesne v podaní Michela Sardoua, "povedal Karel Gott.
Foto: JVS Group

Keď prišiel Cutugno v roku 1985 do Prahy na súťaž Intertalent, zišli sme sa u mňa doma. Vtedy som oslavoval veľký úspech práve s jeho piesňou Muzika. Stretli sme sa osobne a nad kačicou s knedľou a kapustou, sme si pripili dobre vychladeným plzeňským pivom.....a spriadali sme plány o spoločnom talianskom turné, "doplnil Gott.

K spoločnému turné nakoniec, bohužiaľ, nedošlo. Je otázkou, či sa spolu obe hudobné legendy stretnú pri príležitosti koncertu Tota Cutugna v Prahe alebo v Bratislave.
Na samotnom koncerte Toto Cutugno 18. 5. v AXA aréne NTC v Bratislave určite zaznejú aj iné svetové hity ako napr. L'Italiano, Solo noi, či Insieme.



Nezabudnuteľnú atmosféru na taliansky spôsob si nenechajte ujsť v sobotu
18. mája 2019 v AXA aréne NTC Bratislava. Vstupenky v sieti Ticketportal.
Viac informácií na www.jvsgroup.sk