Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Magazín

Katarína Knechtová vydáva výberovku Vo svetle žiariacich hviezd

Na archívnej snímke speváčka Katarína Knechtová. Foto: TASR Jakub Kotian

Výber piesní na kompiláciu robila speváčka spolu s manažérkou Sandrou.

Bratislava 19. apríla (TASR) – Známa speváčka a skladateľka Katarína Knechtová vydala kompiláciu s názvom Vo svetle žiariacich hviezd. Mapuje jej úspešnú spevácku a autorskú sólovú dráhu, na ktorú sa vydala v auguste 2008 po rozchode so skupinou Peha. Album predstavila v utorok večer (18. 4.), do života ho uviedol textár Vlado Krausz, ktorý je autorom väčšiny textov speváčky.

Výberovka na dvoch vinylových platniach ponúka 21 piesní, prvou je Vo svetle žiariacich hviezd z debutového albumu Zodiak, ďalšími sú V tichu, To musí byť len láskou, Zmier svetlo s tmou, Tajomstvá, Keby, Naveky, Bezpečné priepasti, Isabel, Zem je guľatá, V modlitbách, Slnečná balada, Tieňohra, Muoj Bože, Sloboda je pierko, Spomaľ, FEA, Takí sme (duet s Adamom Ďuricom), Rezonancia a Verím.

"Ja som sa s ním zoznámila, keď som spievala s IMT Smile, on textoval väčšinu piesní na albume Klik-klak. Ostali sme veľmi dobrí priatelia napriek tomu, že bol medzi nami dosť veľký vekový rozdiel a že som odišla z IMT Smile. Stala som sa jedinou ženou, ktorej stále textuje. A doma ma obklopujú jeho obrazy," hovorí pre TASR speváčka na margo Krausza.

Výber piesní na kompiláciu robila speváčka spolu s manažérkou Sandrou. "Mali sme výber hitov, ktoré ľudia poznajú a majú radi, tie nesmeli chýbať. Potom sú tam aj moje srdcovky, ktoré som chcela, aby tam jednoznačne boli a možno sa medzi ľudí nedostali. Bolo to celkom komplikované pre licencie ich tam dostať, ale nakoniec sa to Sandre podarilo vyriešiť, napríklad niektoré veci z albumu Tajomstvá. Zistila som pritom, že sú to celkom pekné pesničky, keď to človek začne takto rekapitulovať. Keď je to uzavretá práca, album vyjde medzi ľudí, niektoré pesničky hráš a k iným sa už nevraciaš. Zrazu príde čas, keď máš urobiť takýto výber, vypočuješ si to a povieš si, že som celkom šikovná, niektoré pesničky sú veľmi pekné, tak ma to teší," dodala k výberu Knechtová.

"Poznáme sa ešte zo začiatkov IMT Smile, cez Ivana Táslera, stále to trvá. S Katkou sa mi veľmi dobre robí, dostanem hudbu, je tam už aj približný aranžmán, vypočujem si to a zisťujem, čo by tam bolo dobré, lebo málokedy mi povie, o čom to chce. Ani si neuvedomujem, že Katka je na sólovej dráhe už 15 rokov. Pri Katke je to tak, že dosť dlho tvorím text na jej hudbu, lebo je taká trocha ťažšia. Stalo sa, že jeden text som robil aj dva týždne," uviedol pre TASR Krausz.