Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Slovenka sa rozhodla pokoriť svet na motorke

Katarína Vrábelová Foto: dropbox.com

Počas nasledujúcich 14 mesiacov prejde 70.000 kilometrov a viac ako 39 štátov sveta.

Bratislava, 3. apríla (Teraz.sk) - Prešovčanka Katarína Vrábelová (24) dnes po ročnej príprave vyrazila na cestu okolo sveta na motorke.

Všetko to začalo takmer presne pred rokom. „Všetko sa začalo pomaly preklápať do reality 17. marca minulého roka, kedy sa moja životná cesta skrížila s Igorom Brezovarom, vďaka ktorému som sa rozhodla všetko vsadiť na jednu kartu, obetovať všetok svoj čas, predať svoje milované auto, opustiť svoj chutný miniobchodík a skočiť vpred svojmu snu,“ približuje svoje rozhodnutie Katarína Vrábelová, ktorá len pred dvoma mesiacmi oslávila svoje 24. narodeniny. Od tohto momentu prešlo nekonečných 12 mesiacov príprav. Bolo potrebné zohnať financie, vybavenie, splniť nespočetné byrokratické kritériá, trénovať, učiť sa a detailne plánovať celú cestu.

Katarína už svoje skúsenosti s cestovaním na vlastnú päsť má. „Pred pár rokmi som bola deväť mesiacov na svojom prvom adrenalínovom výlete. Vtedy som na skútri a motorke prešla Thajsko, Laos, Vietnam a Bali. To sa však nedá porovnať s tým, čo ma čaká tentokrát. Príprava na cestu okolo sveta bola prácou na plný úväzok. Bez obetavých ľudí okolo seba by som to určite nezvládla,“ opisuje obdobie pred odjazdom Katarína.

Katarína Vrábelová
Foto: dropbox.com
Dnes sa jej sen začína plniť a členka Rockstar Energy Girlz tímu vyráža na vyše ročnú adrenalínovú jazdu v sedle BMW GS 650 Sertao.

Počas nasledujúcich 14 mesiacov prejde 70.000 kilometrov a viac ako 39 štátov sveta.

„Som naozaj vzrušená a nervózna. Samozrejme, že mám pred cestou rešpekt. Prešla som náročnou teoretickou aj praktickou prípravou, ale určite nemôžem porovnávať podmienky v dielni a fitescentre s tým, čo ma čaká tam vonku. Verím ale v dobro ľudí a v úspešný návrat,“ vyjadruje svoje pocity Katarína krátko pred cestou.

Motorkárka Katarína, členka Rockstar Energy Girlz bude o svojom putovaní informovať prostredníctvom článkov a videí, ktoré bude pravidelne uverejňovať na svojich oficiálnych stránkach.