Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Magazín

Kateřina Marie Tichá predstavuje novú pieseň Plamen

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Album vzniká v spolupráci s legendárnou kapelou Bandjeez Davida Stypku.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Kateřina Marie Tichá predstavuje novú pieseň Plamen. Je prvou oficiálnou nahrávkou z pripravovaného albumu. Ten vzniká už v spolupráci s legendárnou kapelou Bandjeez Davida Stypku. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Speváčka, skladateľka, držiteľka prestížnej Ceny Anděl Kateřina Marie Tichá na seba výrazne upozornila v októbri 2020 debutovým albumom Sami. Týmto umeleckým počinom získala rešpekt odbornej verejnosti a zároveň mnoho nových nadšených poslucháčov a obdivovateľov. Pieseň Plamen sprevádza videoklip režiséra Ondřeja Kudyna, ktorý predstavuje Katarínu nielen ako výnimočnú interpretku, ale prvýkrát aj ako tanečnicu.

"Plamen je pieseň o divokosti a ženskosti. O tom, že je niekedy dobré žiť jedným okamihom. Neriešiť to, čo príde zajtra. Je o tom, že každý človek má v sebe pokojnú a jemnú stránku. Zároveň aj tú divokú a neriadenú. Je dobré si ich obe dovoliť," hovorí Katarína a pokračuje: "Vždy ma lákal tanec. Hneď som vedela, že k tejto piesni patrí. Pohybovo ma pripravila výborná tanečnica Eliška Bolečková. Bolo to vlastne prvýkrát, čo som naozaj tancovala, a bolo to oslobodzujúce a inšpiratívne. Eliška mi myšlienku a víziu pesničky pomohla rozvinúť v pohybe."

Od mája 2021 spolupracuje Kateřina so skupinou Bandjeez Davida Stypku. S touto skupinou nahráva aj nový album, produkcie sa ujal tak ako v prípade debutového albumu Ondřej ODD Turták. Jeho vydanie sa očakáva v januári budúceho roka.





Plamen videoklip: