Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Každý návštevník Odpadneš.sk môže pomôcť Julke

Každý návštevník Odpadneš.sk môže pomôcť Julke s Angelmanovým syndrómom Foto: Odpadnes.sk

Bratislava 2. júla (OTS) - Najväčší vyhľadávač zliav na Slovensku – Odpadneš.sk spustil popri spolupráci s portálom ĽudiaĽuďom.sk aj vlastnú akciu na pomoc šesťročnému dievčatku, Julke Drobnej, ktorému osud nadelil do života ťažkú chorobu - Angelmanov syndróm. Ten spôsobil, že Julka nikdy nebude hovoriť, plakať, chodiť ani sa samostatne najesť. Napriek tomu sa môže vyvíjať motoricky i emotívne. Správna starostlivosť o Julku je však finančne náročná a zanedbanie akéhokoľvek cvičenia dnes by mohlo mať za následok spomalenie alebo zastavenie rozvoja jej schopností v budúcnosti. Zďaleka nie všetky cvičenia hradia poisťovne.

Každý návštevník podstránky Odpadneš.sk = 1 cent pre Julku
Každá návštevník Julkinej podstránky na Odpadneš.sk znamená symbolický centový príspevok na integrovanú kanisterapiu, od ktorej si Julkina rodina sľubuje cielené a koordinované pohybovo - motivačné cvičenia, na ktorých sa Julka bude koncentrovať na viacero faktorov naraz, čo má priaznivý vplyv na pozornosť, jemnú aj hrubú motoriku.

Odpadneš.sk má svojou návštevnosťou veľkú moc podporiť dobré veci. Pomáhali sme ľuďom v núdzi v spolupráci s ĽudiaĽuďom.sk propagáciou ich príbehov a teraz nás zaujal príbeh chorej Julky. Samozrejme, nie každý môže a chce prispieť vlastnými peniazmi. Tentokrát sme sa rozhodli načrieť do peňaženky my. V rámci Výzvy na pomoc chorej Julke nezmeníme svet, ale snáď jednému dievčatku pomôžeme posunúť sa ďalej, ako by to možno bolo bez našej pomoci,“ hovorí Roman Helt, riaditeľ Odpadneš.sk.

Výzva na pomoc chorej Julke potrvá, kým sa nenazbiera dosť prostriedkov pre, poisťovňou nehradené, potrebné cvičenia v roku 2015.
Každý návštevník Odpadneš.sk môže pomôcť Julke s Angelmanovým syndrómom
Foto: Odpadnes.sk