Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Klobásový festival ponúkol dobré jedlo aj zábavu

Na snímke súťažiaci pri výrobe klobás na 8. ročníka Klobásového festivalu v Sládkovičove v sobotou 28. februára 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Svoje recepty na výrobu klobás predstavilo 22 družstiev zo Slovenska, Maďarska, Česka a Srbska.


Sládkovičovo 28. februára (TASR/Teraz.sk) – Milovníci dobrého jedla i zábavy si v sobotu prišli na svoje počas ôsmeho ročníka Medzinárodného klobásového festivalu v Sládkovičove. Svoje recepty na výrobu klobás tu predstavilo 22 družstiev zo Slovenska, Maďarska, Česka a Srbska.

Výrobky súťažiacich hodnotila porota, ktorá si okrem samotnej chuti všímala aj vzhľad, vôňu i samotný výrobný proces klobás. Ako pripomínajú organizátori z Klobásového klubu Sládkovičovo, dôležitá je aj súhra jednotlivých členov družstiev, ich oblečenie, hygiena a prezentácia tradícií regiónu, z ktorého súťažiaci pochádzajú.

Festival ponúkol návštevníkom okrem klobás aj tradičné šišky, rôzne zabíjačkové špeciality a varené víno. Súčasťou podujatia bol aj bohatý kultúrny program. Predstavil sa v ňom hudobná skupina Dušana Fóku, folklórny súbor Vienok z Nových Zámkov, speváci súboru Hahota, Dominika Gálová a detský folklórny súbor Zvončeky. Program spestril aj herec Ivan „Tuli“ Vojtek, ktorý sa na festivale zúčastnil aj so svojím súťažným klobásovým tímom.