Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

L. Eckhardt: Nepotrebujem robiť kreácie, ale krásny nositeľný model

Z módnej prehliadky jarnej a letnej kolekcie 2013 Lýdie Eckhardt v bratislavskej Refinery Gallery 3. mája 2013. Na snímke s kvetmi prvá dáma slovenskej módnej scény Lýdia Eckhardt ďakuje návštevníkom na konci módnej šou. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt predstavila dnes svoju kolekciu jar/leto 2013.

Bratislava 3. mája (TASR) - Viac ako 20 rokov prináša Lýdia Eckhardt svojou kreativitou a pozitívnou energiou svieži vánok na slovenské prehliadkové móla.

Výnimkou nebola ani dnešná veľkolepá fashion šou v bratislavskej Refinery Gallery, na ktorej uznávaná módna návrhárka predstavila svoju kolekciu jar/leto 2013.

Prvá dáma slovenskej módnej scény tentoraz predviedla dokonalé spojenie kreatívneho módneho dizajnu a modernej technológie z úplne novej perspektívy, do posledného detailu zladené s modelmi aktuálnej kolekcie, ktoré nenudia.



Diváci "nadupanej" šou sa mohli presvedčiť v prepracovanej bielo-zlatej kolekcii aj o tom, že šikovné komunikačné zariadenia už dávno nie sú len výsadou mužov a môžu fungovať aj ako trendový a pôsobivý módny doplnok každej aktívnej ženy a dokonale doladiť jej najnovší business kostým.

Z módnej prehliadky jarnej a letnej kolekcie 2013 Lýdie Eckhardt v bratislavskej Refinery Gallery 3. mája 2013.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


"Chcem za každým modelom, ktorý odpredvádzam, vidieť konkrétnu zákazníčku. Ja nepotrebujem robiť kreácie, ja potrebujem krásny model, ktorý je nositeľný, v ktorom sa žena vie predstaviť," uviedla v rozhovore pre TASR Lýdia Eckhardt. Okrem moderných komunikačných zariadení sa na móle v dokonalej symbióze opäť predviedli i značkové modely kabeliek Cube či topánky Fiorangelo.

Lýdia Eckhardt aj dnešnou šou potvrdila, že rada podporuje mladé talenty. Dvere do sveta módy a šoubiznisu už otvorila mnohým mladým talentovaným dizajnérom, ale i spevákom či hudobníkom.

Z módnej prehliadky jarnej a letnej kolekcie 2013 Lýdie Eckhardt v bratislavskej Refinery Gallery 3. mája 2013.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


"Snažím sa pomáhať mladým ľuďom, mladým talentom, pretože naozaj veľmi dobre viem, aké je to, keď človek začína, ja si to pamätám. Aj môj syn a všetci jeho kamaráti končia vysoké školy a začínajú podnikať, cítim veľmi blízko ten ich problém, aký je," povedala módna návrhárka, ktorá si 2. mája pripomenula 22. výročie svojej tvorby.

Dnešný emóciami nabitý módny večer pripravovala dva a pol mesiaca. Ako ďalej priznala, medzi svoje ďalšie ciele neradí predvádzanie svojej módy v Paríži. Chce ostať na Slovensku, pokračovať v práci, ktorá ju baví a pomáhať mladým. Mienkotvorná módna návrhárka tentoraz prepožičala svoje prehliadkové mólo študentom odevného dizajnu a grafiky zo Strednej priemyselnej školy vo Svidníku. Svojimi neuveriteľnými módnymi kreáciami, ktoré tvoria výlučne z papiera, dokázali, že móda môže byť experimentom a hrou zároveň. Originálne papierové modely, ktoré vyvolali veľký ohlas a zaujali aj odbornú verejnosť na prehliadkach v poľskom Krakove, odprezentovali moderátorky známej slovenskej spravodajskej televízie.

Prekvapením módnej šou bola aj detská kolekcia. "Je to strašne zlaté robiť s malými deťmi, je to taká novinka pre mňa. My sme, samozrejme, robili niekedy detské modely na sväté prijímanie a na svadby, ale toto je spolupráca s BabyMarketom," priblížila Lýdia Eckhardt účinkovanie 11 detí na predvádzacom móle.

Z módnej prehliadky jarnej a letnej kolekcie 2013 Lýdie Eckhardt v bratislavskej Refinery Gallery 3. mája 2013.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


V šatách z dielne Lýdie Eckhardt - v rockovej módnej kreácii spestrila výnimočnú šou i populárna herečka a muzikálová speváčka Nela Pocisková. Hviezda televízneho seriálu Búrlivé víno zaspievala v modeli ušitom na mieru svoj najnovší hit So in Love. Salón Lýdie Eckhardt síce typické športové veci nerobí, ale prehliadku predsa oživila zdravým životným štýlom i bežecká kolekcia Running od Stelly McCartney. Záver bohatej módnej šou patril dokonalej tradícii. Budúce nevesty mohla potešiť kolekcia značkových svadobných šiat, ktoré v sebe skrývajú zvláštny pôvab, noblesu a lesk.

MÓDA: Lýdia Eckhardt predstavila bielo-zlatú kolekciu šiat jar/leto 2013






MÓDA: Detská kolekcia Lýdie Eckhardt