Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

L. ECKHARDT: Nemám rada, keď učiteľ zabudne, že bol kedysi žiakom

Foto: TASR/Vladimír Benko

Priaznivci módy sa môžu tešiť aj na hudobný zážitok v podaní opernej sólistky a vychádzajúcej opernej hviezdy Mariany Hochelovej, violončelistky Magdalény Izakovičovej, či saxofonistu Patrika Žigu.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Stálica slovenskej módnej scény, módna návrhárka Lýdia Eckhardt, ktorá otvorila dvere do sveta módy a šoubiznisu mnohým nádejným dizajnérom, ale i spevákom či hudobníkom, opäť podporí mladé talenty. Tentoraz sa o prehliadkové mólo podelí s mladými umelcami v rámci GALA VEČERA Lýdia Eckhardt & Mladé talenty. Priaznivci módy si unikátnu módnu šou užijú v piatok 16. novembra v bratislavskom Double Tree by Hilton.

"Znie to možno až neuveriteľne, ale i ja som kedysi začínala. A bola som vďačná každej podanej ruke, každej pomoci. Teraz som šťastná, že ten dlh môžem splatiť," zaspomínala si na svoje neľahké začiatky uznávaná dizajnérka, ktorá minulý rok oslávila 20. výročie svojej tvorby veľkolepou sériou módnych prehliadok po Slovensku.

"Nemám rada, keď učiteľ zabudne, že bol kedysi žiakom. Ani ja nechcem zabudnúť, ako som začínala. Práve preto som rada, že môžem dať priestor mladým, šikovným umelcom, ktorí už niečo dokázali a majú prvé úspechy za sebou," dodáva prvá dáma slovenskej módnej scény a oceňuje možnosť pracovať s mladými ľuďmi: "Je to príval energie, ale niekedy aj boj - nie však o víťaza, ale o spoločnú vec. Asi to tak v živote funguje, že ten kto dáva aj dostáva. A ja som dostala veľmi veľa - možnosť pracovať s úžasnými talentovanými umelcami, vnímať ich energiu, názory na život či umenie."

Pod taktovkou Lýdie Eckhardt sa na jej prehliadkovom móle predstavia a budú mať možnosť zažiariť hneď dvaja módni dizajnéri. Na móle tak zviditeľní svoj talent nielen Michaela Mazalánová, 28-ročná nezávislá dizajnérka, absolventka VŠVU v Bratislave a víťazka tohtoročnej súťaže Schwarzkopf Fashion Talent, ale aj David Mucha, 24-ročný študent textilnej technológie a návrhárstva na katedre priemyselného dizajnu v Ružomberku a víťaz celoštátnej súťaže študentských prác z oblasti odevného dizajnu "Módny návrhár 2012".

Priaznivci módy a umenia sa môžu tešiť aj na hudobný zážitok v podaní opernej sólistky a vychádzajúcej opernej hviezdy Mariany Hochelovej, violončelistky Magdalény Izakovičovej, či saxofonistu Patrika Žigu. V rámci galavečera sa tiež predstaví maliar a predstaviteľ mladej generácie súčasných streetartových umelcov Jozef Fodor alias "AC-one", talentovaná maliarka Lenka Driečna, budúci architekt a študent Viedenskej Akadémie výtvarných umení Marek Lüley, či vyštudovaná produktová dizajnérka a profesionálna fotografka Katka Bellová, ktorá vlastným objektívom nafotila i módny editoriál k novej módnej kolekcii Lýdie Eckhardt.

"Mólo Lýdie Eckhardt v rytme newyorského Broadway roztancujú najlepšie profesionálne tanečné páry Katka Štumpfová a Matej Chren a Ivanka a Tomáš Surovcovci," TASR informovala Ľubica Kubičková zo spoločnosti MAFER.