Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Magazín

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Barbara Zmušková prichádza s debutom Život v kocke. Hlavnou hrdinkou je Vierka - mladé dievča v hraničnej situácii, ktoré cíti vinu a okolie jej v tom dáva za pravdu.

Bratislava 12. júna (TASR) - Novinky z oblasti ženského románu, historickej romance, historického aj súčasného románu z pera domácich aj zahraničných autorov pribudli v uplynulých dňoch na pultoch slovenských knižných obchodov.

Američanka Colleen Hooverová je autorkou ženského románu Začína sa to nami. Ten je pokračovaním románu Končí sa to nami z roku 2018. Lily a jej bývalý manžel Ryle sa práve dohodli na starostlivosti o dcéru Emerson, keď Lily na ulici nečakane natrafí na svoju prvú lásku Atlasa, ktorého nevidela takmer dva roky. Raduje sa, že aspoň raz im čas praje, a tak neváha a prijme Atlasovo pozvanie na rande. Neteší sa však dlho.

Jana Pronská je autorkou historickej romance Naveky tvoja. Dvorná dáma kráľovnej Jany Neapolskej Hermína de Brie-Comte sa počas veľkolepého rytierskeho turnaja zahľadí do uhorského rytiera Matiasa z Borše, ktorý jej záujem opätuje. Netrvá dlho a vzájomná náklonnosť medzi dvoma mladými ľuďmi prerastie v lásku. Ani jeden z nich však netuší, že ich nečaká šťastný koniec. Kráľovná Jana má totiž s Hermínou vlastné plány, ktoré pramenia v minulosti, a je pevne rozhodnutá urobiť čokoľvek, aby ich naplnila.

Američanka Lisa Berne je autorkou historického románu Nevesta si berie ženícha. Katherine Brooková síce zdedí rozprávkové bohatstvo, ale nemá vhodné spoločenské postavenie. A to je niečo, s čím sa jej rodičia odmietajú zmieriť. V ich honbe za titulom je Katherine len bezvýznamný pešiak. Má jedinú úlohu, povedať áno tomu správnemu ženíchovi a splniť si povinnosť. Vtom však do jej života vtrhne šarmantný a príťažlivý kapitán Hugo Penhallow a Katherine zacíti príležitosť vymaniť sa tlaku rodičov.

Barbara Zmušková prichádza s debutom Život v kocke. Hlavnou hrdinkou je Vierka - mladé dievča v hraničnej situácii, ktoré cíti vinu a okolie jej v tom dáva za pravdu. Kocka je miesto, v ktorom sa stretnú sklamaní, porazení a ľudia ubití životom, udalosťami a tými druhými vo svojom okolí. Dostáva sa tam aj hrdinka románu a spoznáva osudy ľudí, ktorí sa v Kocke ocitli spolu s ňou.