Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Magazín

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Sandra Brown je autorkou trileru Slepý tiger. Píše sa rok 1920. Bývalý vojak Thatcher Hutton je počas návratu domov nútený vyskočiť z idúceho vlaku, aby sa vyhol problémom, no pristane v ešte väčších.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Novinky z oblasti spoločenského románu, trileru, klasickej detektívky či príbehu pre mladé tínedžerky z pera zahraničných aj domácich autorov rozšírili v týchto dňoch ponuku literatúry na pultoch slovenských knižných obchodov.

Lucia Sasková prichádza so spoločenským románom Neviditeľná. Ten istý cudzí byt, samota, zatiahnuté závesy dvadsaťštyri hodín denne. Týždeň, mesiac, rok bez akéhokoľvek kontaktu s ľuďmi, s vonkajším svetom. Stereotyp, vďaka ktorému sa hlavná hrdinka stala dobrovoľne neviditeľnou, naruší až nečakaný príchod majiteľa bytu uprostred noci. Izolácia z nej urobila paranoidného človeka s panickým strachom zo všetkého nového, zo všetkého, čo sa skrýva vonku, a nútené spolunažívanie s nepozvaným spolubývajúcim je pre ňu hotová nočná mora.

Sandra Brown je autorkou trileru Slepý tiger. Píše sa rok 1920. Bývalý vojak Thatcher Hutton je počas návratu domov nútený vyskočiť z idúceho vlaku, aby sa vyhol problémom, no pristane v ešte väčších. Keď zavíta do texaského mestečka Foley, zmizne manželka miestneho lekára. Keďže Thatcher je jediným cudzincom v meste, padne naňho podozrenie, že ju uniesol. Thatcher je odhodlaný očistiť svoje meno, v ceste mu však stojí viacero prekážok.

Opona: Poirotov posledný prípad je názov klasickej detektívky Agathy Christie. Keď Hercule Poirot a jeho dávny priateľ kapitán Hastings dostanú list zo starého vidieckeho sídla Styles Court, kde pred rokmi spolu vyriešili prvý prípad vraždy, obaja majú pocit, že je to osud, a bez váhania sa tam vyberú. Na zámku Styles, ktorý jeho noví majitelia zmenili na súkromný hotel, došlo už k piatim úmrtiam a slávny detektív čoskoro príde na to, že majú do činenia s chladnokrvným sériovým vrahom.

Mladým čitateľkám je určený román pre baby od autorky Kasie West. Kniha s názvom Kamoši, frajeri a láska nad hladinou je treťou a finálnou časťou trilógie o dievčatách, z ktorých každá má svoj sen, snaží sa získať priateľstvo, lásku i uznanie a popritom spoznáva samu seba. Aktuálna novinka je o sedemnásťročnej Hadley, ktorá by dala všetko na svete za to, aby mohla konečne plávať všetky štyri plavecké disciplíny, dostala štipendium na vysokú a mohla odísť z domu.