Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

Luboš Pospíšil predstavuje novú skladbu Dál cestu znám

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Novinka Dál cestu znám možno ľahko prekvapí ráznejším zvukom, typický Pospíšilov rukopis je tu však i vďaka príspevku kapely 5P zachovaný.

Bratislava 3. mája (TASR) - Po úspešnom albumovom projekte Poesis Beat (2021) a vlaňajších oslavách 40 rokov od prvého vydania dnes už legendárneho debutu Tenhle vítr jsem měl rád ponúka nestarnúci český beatový pesničkár Luboš Pospíšil novú pieseň Dál cestu znám. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Novinka Dál cestu znám možno ľahko prekvapí ráznejším zvukom, typický Pospíšilov rukopis je tu však i vďaka príspevku kapely 5P zachovaný. Novou skladbou Pospíšil & 5P zároveň pozývajú na početné jarné i letné vystúpenia a jeden z vrcholov svojej koncertnej sezóny, ktorý bude hostiť 4. septembra pražská Občanská plovárna.

"Aktuálny singel som mal v hlave pomerne dlho, ale rockovú verziu som zvolil až po skúsenostiach z turné k 40. narodeninám albumu Tenhle vítr jsem měl rád. Koncerty sa niesli v znamení tvrdšieho zvuku a reakcie publika v plných sálach boli skvelé. Hudbu pre výslednú formu singla som mal pripravenú. Môj námet na text zaujal Pepu Lábusa, ktorý ho potom opísal svojou charakteristickou lyrikou - tematicky vlastne ide o cestu pesničky od úplného začiatku cez rôzne úskalia až k poslucháčom," hovorí k novinke matador českej hudobnej scény.

Okrem novej piesne je dobrou správou i fakt, že by mala byť prísľubom vecí budúcich. Potvrdzuje to napokon i sám Pospíšil: "Rysuje sa nový materiál. Či bude ostrejšieho razenia podobne ako Dál cestu znám, to zatiaľ neviem. Osobne mám rád farebné projekty, čo sa navzájom nevylučuje."

"Dál cestu znám je taká prvá lastovička, na ďalších piesňach už budeme pracovať v kapelovej rodine 5P, teda i s našou omladenou rytmikou. S tou sa v plnej paráde predvedieme na jarnom turné, letných festivaloch, a hlavne na špeciálnom best of koncerte 4. septembra v pražskej Občanské plovárně. V tomto storočí to bude Lubošov úplne prvý pražský koncert v plnej poľnej pod holým nebom. A okrem starých i novších hitov určite zaznie i aktuálny singel," dopĺňa Ondřej Fencl.