Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Madonna predala vzácny obraz pre projekt vzdelávania dievčat

Madonna ilustračné foto Foto: TASR/AP

Madonna je známa svojimi projektmi v africkom štáte Malawi, odkiaľ si adoptovala dve deti a kde plánujú s jej podporou vybudovať desať škôl.

New York 8. mája (TASR) - Americká speváčka Madonna predala za sedem miliónov dolárov obraz od francúzskeho kubistického maliara Fernanda Légera s cieľom podporiť neziskovú organizáciu venujúcu sa projektom vzdelávania dievčat v Afganistane, Pakistane a v ďalších častiach sveta. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Obraz Tri ženy za červeným stolom, ktorý Léger namaľoval v roku 1921, išiel do aukcie newyorskej aukčnej siene Sotheby's s rovnakou odhadovanou sumou, za akú ho napokon kúpil neznámy dražiteľ.

Speváčka už minulý mesiac oznámila, že predáva obraz, ktorý kúpila v roku 1990 s tým, že peniaze z predaja poskytne organizácii Ray of Light Foundation, pomáhajúcej deťom na ulici a roľníkom v chudobných krajinách.

"Nemôžem sa zmieriť so svetom, v ktorom sú ženy a dievčatá zraňované alebo zabíjané za to, že chodia do školy alebo vyučujú v dievčenských školách. Nie je čas na samoľúbosť. Chcem vymeniť niečo hodnotné za niečo neoceniteľné - vzdelávanie dievčat," napísala minulý mesiac Madonna v oficiálnom stanovisku pred predajom obrazu zo svojej zbierky.

Madonna je známa svojimi projektmi v africkom štáte Malawi, odkiaľ si adoptovala dve deti a kde plánujú s jej podporou vybudovať desať škôl.