Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Majú to muži ťažšie? Ktoré veci im môžu sťažiť život

Foto: TASR/AP

V prvom rade by sme sa mali zbaviť stereotypných pohľadov na jednotlivé pohlavia a uvedomiť si, že dnešná doba už otvára hranice takmer vo všetkom.

Bratislava 11. júla (OTS) - To, o čom sa v minulosti nemohlo hovoriť je dnes vystavované na očiach verejnosti, a preto s tým majú niektorí ľudia väčší problém to vstrebať.

Samozrejme, že keby sme túto otázku položili ženám, ich odpoveď by bola, že „áno,“ minimálne v tej drvivej väčšine. Keby bola možnosť, aby si to pohlavia vymenili, a skutočne by došlo na reálne skutky, zrejme by to tak jednoduché a jednoznačné tvrdenie nebolo. To by platilo aj v prípade mužov.

V niektorých prípadoch je samotné správanie sa pohlaví určené aj vývojom spoločnosti a dostupnými technológiami. Vďaka sofistikovanej výrobe si dnes zvládne položiť laminátovú podlahu Alsafloor aj žena, čím sa automaticky z nej však nestáva muž. Je to len prispôsobenie sa aktuálnym podmienkam, kedy ani ucelená rodina nemusí tvoriť jeden celok. Mužov však trápi niečo iné.

Problémy so sexualitou
Má ich väčšina mužov v strednom veku a aj napriek tomu, že majú možnosť si pomôcť, tento problém prehliadajú. Lekár pre mužské pohlavné ochorenia sa nazýva urológ a páni by ho z času na čas mohli navštíviť. Môže vám včas zachrániť život, pomôcť s výberom tabletiek na potenciu a preventívne sa postarať o rady, ako na zdravý sexuálny život.

Zastarané vzorce správania

Páni sú považovaní spoločnosťou a kultúrou viacerých národov za lovcov, ktorých by nemala zaskočiť žiadna nepríjemná situácia. Neznamená to však, že sú predurčení na jeden jediný cieľ, tiež si môžu pestovať svoje záľuby a koníčky, v ktorých sa dobre uplatňuje ich potenciál. Môže to byť šport, veda a výskum, technické zameranie a prípadné venovanie sa akvaristike. Možností je naozaj niekoľko, preto by sme nemali používať staré vzorce správania sa.