Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

101-ročnej pani Bindasovej gratulovali aj susedia zo skupiny Drišľak

Pani Margita Bindasová z obce Vechec v okrese Vranov nad Topľou oslávila 22. februára 2017 svoje 101. narodeniny. Na snímke štvrtá zľava pani Margita Bindasová so skupinou Drišľak. Foto: TASR - Roman Hanc

Keď bola mladšia, ako sama tvrdí, zaspievala si každú pieseň, ktorá jej na jazyk prišla. Dnes jej do spevu zahrali aj hudobníci zo skupiny Drišľak.

Vechec 22. februára (TASR) – Margita Bindasová z obce Vechec vo Vranovskom okrese dnes slávi 101. narodeniny. Keď bola mladšia, ako sama tvrdí, zaspievala si každú pieseň, ktorá jej na jazyk prišla. Dnes jej do spevu zahrali aj hudobníci zo skupiny Drišľak.

Bindasová nestráca optimizmus a rada vtipkuje. Nemyslela si, že sa dožije takého vysokého veku. "Chcela som ísť skôr, ale ma tam ešte nechcú," povedala pre TASR s tým, že 'zmluvu', ktorú tam napísali, museli stratiť. "Pokiaľ ju nenájdu, musím žiť, musím dovtedy čakať," dodala s úsmevom.



Recept na dlhovekosť by prezradila, ale ako tvrdí, už poriadne nevidí. "Škoda vám hovoriť, lebo vy toto robiť nebudete," skonštatovala s tým, že v živote zapriahala kone, orala i siala. Zdravie jej slúži, síce o dvoch paliciach, ale stále sa ešte prejde. Jej praneter Martina Baranová pre TASR uviedla, že sa o seba dokáže postarať sama, ešte aj ich do roboty stále poháňa. "Je čiperná a trpezlivá," doplnila.



Na oslavu jej prišli zahrať aj členovia skupiny Drišľak. "Chceme, aby, každý vedel, že naša suseda má 101 rokov a tešíme sa s ňou. S nami si zaspievala, splnili sme si sen," uviedol pre TASR Viliam Kalman. "Teraz som jej hovoril, stretneme sa pri 102. Čakala ma krásna odpoveď, 'ta ja viem, či vy tu ešte budete'," priblížil slová oslávenkyne, ktorá má vďaka nim aj svoje vlastné CD.