Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Dafne ako osemročná otehotnela, ako deväťročná porodila zdravé dieťa

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najmladšou potvrdenou matkou na svete je podľa dostupných údajov Peruánka Lina Medinová, ktorá porodila 14. mája 1939 vo veku päť rokov a sedem mesiacov.

Mexiko 6. februára (TASR) - Deväťročná Mexičanka porodila zdravú, 2,7 kilogramu vážiacu dcérku. Informovali o tom dnes tamojšie úrady a jej matka, ktorých citoval spravodajský server inquirer.net.

"Dcéra mala niečo cez osem rokov, keď prišla do druhého stavu. Otcom je 17-ročný chlapec, ale nenašli sme ho, pretože ušiel," povedala miestnym úradom v mexickom štáte Jalisco matka mladej mamičky, uvádzanej iba krstným menom Dafne.

"Pátrame po mladíkovi, aby sme ho vypočuli, pretože ona nechápe, čo sa stalo. Považujeme to za znásilnenie alebo sexuálneho zneužitie dieťaťa," uviedol Jorge Villaseňor z kancelárie štátneho žalobcu.

Dieťa prišlo na svet v nemocnici 27. januára. Počas víkendu prepustili malú mamičku aj s novorodencom z nemocnice domov, budú ich však naďalej priebežne kontrolovať vzhľadom na nízky vek matky.

Najmladšou potvrdenou matkou na svete je podľa dostupných údajov Peruánka Lina Medinová, ktorá porodila 14. mája 1939 vo veku päť rokov a sedem mesiacov. Cisárskym rezom priviedla v Lime na svet chlapca s pôrodnou váhou 2,64 kilogramu. Biologického otca dieťaťa sa nikdy nepodarilo identifikovať, mohol ním byť otec dievčaťa, jej mentálne zaostalý brat či opitý dedinčan.