Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Mirai predstavuje novinku Čas rány zahojí a vyráža na sLOVEnské turné

Skupina MIRAI. Foto: Archív skupiny MIRAI.

Piesne z nového albumu predstaví kapela na prelome marca a apríla v rámci Mirai sLOVEnsko Tour 2024 do piatich klubov naprieč celým Slovenskom.

Bratislava 18. marca (TASR) - Najpopulárnejšia česká skupina Mirai sa spojila so slovenským raperom Majkom Spiritom, výsledkom je nová pieseň Čas rány zahojí, ktorá je ďalším singlom z pripravovaného nového albumu. Z neho štvorica z Frýdku-Místku už predstavila skladby Dopis, Summer love, All night long a Nespíš.

"Čas rány zahojí je naša prvá pieseň, ktorú máme so Slovákom, je ním Majk Spirit. Je to song, ktorý sme napísali s Ondřejom Fiedlerom, čo je náš dvorný producent, s ktorým robíme už roky. Napísali sme ju o našich rozchodoch a vzťahoch, ktoré sa stále premietajú do našej tvorby a hudby. S Majkom sme sa dohodli po rokoch, keď sme si posielali rôzne demá, ale nebolo to ono. Vyšlo to teraz a tá vec práve teraz vychádza vrátane klipu. Nová platňa vychádza 12. apríla, songy na nej sa nedajú škatuľkovať, je to výsledok pozície, ktorú v Česku máme, že cítime slobodu a robíme si to, ako chceme. Čas rány zahojí na mňa dýcha trocha rapovým vibom a refrén zároveň trocha pôsobí ako keltský, melodika je zvláštna," povedal pre TASR líder kapely Mirai Navrátil.

"Čas je hlavný motív veľkej časti nového albumu. Oslavujeme s kapelou desiate výročie, ja som mal nedávno 30 rokov a aj keď to nebolo v pláne, asi mi to leží na srdci. To, ako všetko rýchlo uteká, a že veľa vecí čas nejako záhadne vyrieši, aj keď tomu nemusíme ísť nutne naproti," dodáva Navrátil.

Piesne z nového albumu predstaví kapela na prelome marca a apríla v rámci Mirai sLOVEnsko Tour 2024 do piatich klubov naprieč celým Slovenskom. Začínajú už 23. marca v Bratislave, ďalšie zastávky budú v Trenčíne (5. 4.), Žiline (6. 4.), Košiciach (11. 4.) a Nitre (12. 4.).