Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Miss Slovensko 2015 Lujza Straková: Pripadá mi to ako sen

Nová Miss Slovakia 2015 Lujza Straková z Banskej Bystrice Foto: TASR/Michal Svítok

Slovensko bude reprezentovať na svetovej súťaži Miss World 2015.

Bratislava 25. apríla (TASR) – Už niekoľko hodín pozná slovenská verejnosť novú kráľovnú krásy Miss Slovensko pre rok 2015. V piatok večer (24.4.) sa ňou stala 20-ročná Lujza Straková z Banskej Bystrice. Slovensko bude reprezentovať na svetovej súťaži Miss World 2015. V jubilejnom 20. ročníku tejto prestížnej súťaže o tom rozhodla odborná porota na čele s riaditeľkou súťaže Karolínou Chomistekovou.



Nová Miss Slovensko žiarila šťastím a jej reakcia na otázku, kto je momentálne najšťastnejším na svete, aj odpovedala: „Myslím že ja, ale hneď za mnou sú to moji rodičia. Mojím prvým gratulantom boli kolegyne, ktoré sa umiestnili na druhom a treťom mieste. Stále mi to príde ako sen, ale dúfam, že to všetko bude super, aby som reprezentovala krajinu, aby som sa za ten rok pripravila nato, aby som ukázala čo najviac zo seba,“ uviedla pre TASR.

„Mám z toho krásny pocit, bola to moja premiéra, dievčatá boli úžasné, som na ne nesmierne pyšná. Vidím, že za tri mesiace spravili krásny posun. Budem sa veľmi tešiť aj reakciám ľudí, verím, že budú pozitívne,“ hodnotila večer riaditeľka súťaže Karolína Chomisteková. Na otázku, či rozhodnutie poroty bolo rovnaké ako jej voľba, dodala: „Ja to už neviem brať tak objektívne, všetky dievčatá mi za tri mesiace rovnako prirástli k srdcu, ale teším sa. Myslím si, že tri ocenené dievčatá a hlavne víťazka je dievča, s ktorým sa dá pracovať. Je to šikovná, krásna mladá dáma, teším sa na ročnú spoluprácu s ňou.“

„Bol to výborný program, Slovensky sú krásne, čo k tomu dodať. Porota nemala rovnaký názor a to je dobre. Bol som vo viacerých porotách, fotografoval som missky a tento krát boli vo finálovej dvanástke veľmi rôznorodé typy dievčat, modelingové typy, veľmi vysoké aj nižšie, blondínky, brunetky, dokonca aj ryšavka,“ uviedol člen poroty, spevák Peter Nagy. K svojmu výberu dodal: Keď sa pozriete na moju fotografickú tvorbu, som skôr pre dievčenské typy. Páčila sa mi Adriana (súťažiaca s číslom 10), z môjho pohľadu bola najprirodzenejšia, však aj získala Miss Press. Je to podobný typ ako modelka, ktorá hrá vo videoklipe piesne November Rain skupiny Guns N' Roses. To je moje vnímanie vkusu, ale to neznamená, že je smerodajné. Myslím, že členmi poroty boli osobnosti, ktoré to vidia emotívne, odborne.“

„Podľa mňa to bola večer najväčšia koncentrácia krásnych žien na Slovensku. Jednak finalistky, ale aj všetky miss či vicemiss za uplynulých devätnásť ročníkov, úspešné dievčatá. Toľko krásy na jednom mieste, nepamätám si dlhé roky podobný zážitok. Vlastne tu boli všetky krásne dievčatá za uplynulých dvadsať rokov. Celý večer bol výborný, prekvapila ma speváčka Mária Čírová svojou odvahou, keď prišla na pódium na koni. Pri voľbe víťazky je môj názor totožný s rozhodnutím poroty,“ doplnil jeden z organizátorov súťaže Jozef Oklamčák.