Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Bývalý moderátor Top Gear Clarkson dostal ponuku od ruskej stanice

Jeremy Clarkson Foto: TASR/AP

Clarksonov zástupca podľa vyjadrenia ruskej stanice Zvezdy, ktorú dnes citovala agentúra AP, uviedol, že moderátor návrh zvažuje.

Moskva 27. marca (TASR) - Bývalý moderátor britskej stanice BBC Jeremy Clarkson, známy z motoristickej šou Top Gear, dostal pracovnú ponuku od ruskej televíznej stanice Zvezda, ktorú prevádzkuje ruské ministerstvo obrany.

Zvezda zverejnila list adresovaný Clarksonovi na svojej webovej stránke vo štvrtok večer s tým, že ho pozýva na návštevu do Moskvy, kde má s predstaviteľmi televízie diskutovať o podobnej relácii pre ruské publikum.

Clarksonov zástupca podľa vyjadrenia Zvezdy, ktorú dnes citovala agentúra AP, uviedol, že moderátor návrh zvažuje. BBC oznámila, že s Clarksonom neobnoví zmluvu po tom, ako sa dostal so ostrej hádky s producentom programu.



Guinnessova kniha rekordov uvádza reláciu Top Gear ako najsledovanejší zábavno-vzdelávací program na svete. Vysiela sa v 214 teritóriách, kde ho sleduje okolo 350 miliónov divákov.

Clarkson bol jednou z najpopulárnejších osobností BBC. Je povestný svojimi štipľavými narážkami a neuznávaním "politickej korektnosti". Program Top Gear uvádzal v rokoch 1988-2000 a 2002-2015.