Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Prípravy najväčšieho Ródea Muráň sú v plnom prúde

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hlavná zmena oproti predchádzajúcim ročníkom sa týka sobotňajšieho programu.

Muráň 19. júla (TASR) – Prípravy aktuálneho 24. ročníka Ródea Muráň, ktoré sa v dňoch 22. a 23. júla bude konať v lokalite Peprovice pri obci Muráň v Revúckom okrese, sú už v plnom prúde. TASR o aktuálnom stave príprav ródea informoval Peter Balogh z agentúry 4 Public Promotion, ktorá akciu organizuje.

Dnes sme začali pripravovať areál, chystáme arénu a celý areál sme oplotili. V stredu 20. júla už začneme rozmiestňovať jednotlivé stánky, atrakcie a ostatné vybavenie. Všetko napreduje podľa plánu,“ uviedol Balogh.

Hlavná zmena oproti predchádzajúcim ročníkom sa podľa jeho slov týka sobotňajšieho programu. „V minulosti bývali v tento deň ródeové súťaže od obeda do večera. Tohto roku sa prvýkrát bude súťažiť počas celého dňa, hneď od rána od 09.00 h,“ avizoval Balogh a dodal, že na návštevníkov čaká aj bohatý sprievodný kultúrny program, v rámci ktorého vystúpia skupiny Metalinda, Iné Kafe, Smola a hrušky, Nedvědovci, Heľenine oči a ďalšie.

Ako ďalej spomenul, muránske ródeo nemá veľkosťou ani tradíciou na Slovensku obdobu. „>Je to najväčšie a najstaršie ródeo svojho druhu u nás, máme to potvrdené priamo od Slovenskej asociácie western ridingu a ródea. Na Slovensku sú síce organizované viaceré lokálne ródeá, tam však chodí maximálne 400 až 500 ľudí. Na naše podujatie zavíta každoročne niekoľko tisíc ľudí z celého Slovenska,“ zakončil Balogh.