Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Na sviatku piva sa predstaví pred radnicou deväť remeselných pivovarov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Sviatok piva otvoria na pravé poludnie a jeho súčasťou bude bohatý kultúrny program. Pre staršiu a strednú generáciu budú Myjavské heligónky. Po nich bude pódium patriť rocku.

Myjava 24. augusta (TASR) – Deväť remeselných pivovarov z Českej a Slovenskej republiky ponúkne v sobotu (26.8.) svoju produkciu návštevníkom druhého ročníka sviatku piva pred myjavskou radnicou.

V typických kopaničiarskych domčekoch môžu milovníci piva oceniť umenie sládkov pivovarov Hellstork z Myjavy - Turej Lúky, Frankies z Břeclavi (ČR), trnavského Sesslera, Wywar z Holíča, pivovaru Turák a vnuk zo Starej Turej a senického Štramáka. K nim tento rok pribudli pivovary Unorthodox Brewing z Bratislavy, Simeon z Piešťan a Velický Bombarďák z Velkej nad Veličkou (ČR).

Ako informoval hovorca Myjavy Marek Hrin, sviatok piva otvoria na pravé poludnie a jeho súčasťou bude bohatý kultúrny program. Pre staršiu a strednú generáciu to budú Myjavské heligónky. Po nich bude pódium patriť rocku, poprocku, sweetrocku v podaní malackej skupiny Rebelent, zoskupeniu Z ničoho nič z Vrábeľ a myjavskej kapele NighTeen SevenTies. Hlavným hosťom Sviatku piva Myjava 2017 bude skupina Peter Bič Project, ktorá odohrá svoj koncert na námestí o 20.30 h.

"Sviatok piva Myjava 2017 bude pilotnou akciou na odskúšanie takzvaných nick-nack pohárov v praxi. Nie je to horúca novinka, tieto poháre sa využívajú aj na iných podujatiach. Napríklad na festivale Pohoda či na SIAF na Sliači. Ich používanie znižuje množstvo plastového odpadu vznikajúceho z jednorazových plastových pohárov a vedie k ekologickejšiemu správaniu sa," doplnil Hrin.

Ako dodal, návštevník si v prvom stánku, do ktorého príde, vyzdvihne pohár, za ktorý zaplatí zálohu. Pri každom ďalšom čapovaní piva v hociktorom domčeku použitý pohár odovzdá a pivo dostane v novom, čistom. Na konci akcie alebo pri odchode domov si takýto pohár buď nechá, alebo ho v niektorom z domčekov vráti a dostane naspäť svoju zálohu. Na Sviatku piva Myjava bude tento systém realizovať spoločnosť Envipak, ktorá bude mať na námestí aj svoj infostánok.