Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Na bratislavských Kramároch mali v sobotu hody vegáni

Vegánske hody je neziskové podujatie, cieľom je propagácia vegánskej stravy, práv zvierat a ochrany životného prostredia.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Na bratislavských Kramároch si dnes dali rande vegáni – ľudia, ktorí vo svojej strave odmietajú akúkoľvek živočíšnu potravu. Zišli sa na štvrtom ročníku podujatia pod názvom Vegánske hody.

Aj keď tento názov by mohol znamenať, že išlo iba o festival vegánskej gastronómie, program podujatia sa neobmedzil len na prezentáciu a ochutnávanie jedál či nápojov.

"V programe boli takisto zastúpené premietania dokumentárnych filmov, workshopy a prednášky orientované na problematiku zdravého životného štýlu či ochrany životného prostredia," informoval TASR jeden z organizátorov podujatia Martin Smrek. "V tomto roku medzi nás prišiel na besedu aj známy propagátor vegetariánskej a vegánskej stravy doktor Igor Bukovský," dodal.

V priestoroch klubu Obluda na Kramároch pripravovali počas dňa vegánske lahôdky profesionálni i amatérski kuchári. "Okrem slovenskej a českej vegánskej kuchyne mohli návštevníci ochutnať aj indické či čínske vegánske pochúťky," uviedol Smrek s tým, že celkovo tu bolo možno vidieť viac ako 20 spôsobov prípravy vegánskej stravy. Jedna z takýchto vegánskych kuchýň bola dokonca zameraná na vegánsku výživu pre športovcov.

Vegánske hody je neziskové podujatie organizované od roku 2009, cieľom je propagácia vegánskej stravy, práv zvierat a ochrany životného prostredia.