Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Na festivale zvierat možno exkluzívne prezentovať umenie svojho psa

Foto: TASR/AP

Na slávnostnej lúke rakúskeho barokového zámku Schloss Hof ukážu svoje umenie veľké i malé štvornohé zvieratá s náročnými cirkusovými číslami.

Bratislava/Schloss Hof 24. augusta (TASR) - Na rakúskom barokovom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy sa v nedeľu 26. augusta uskutoční zvierací festival.

"Areál zámku bude plný zvieracích hviezd počnúc koňmi, psami a mnohými ďalšími štvornohými účastníkmi. Pripravená je pestrá šou. Napríklad divákov nadchne nielen Norik – Ponyduos zo Schloss Hofu s quadrilkou, ale svojím vtipom a pôvabom aj ctižiadostivý biely osol. Veľa zábavy si návštevníci užijú aj pri vystúpeniach rakúskych kaskadérov Cascadeurs d'Autriche alebo pri číslach tiav z Marchfeldu," uviedla pre TASR Beata Havranová z bratislavskej spoločnosti B.H. Public Relations and Promotion.

Na slávnostnej lúke ukážu svoje umenie veľké i malé štvornohé zvieratá s náročnými cirkusovými číslami počnúc elegantnými jazdeckými štýlmi až po razantné jazdy s kočmi. O ukážky jazdeckého umenia sa postará Martina Hirsch a "Zorro" Antonio Morillo. Členovia Polo klubu zo zámku Niederweiden budú prezentovať loptové hry, k nim sa pridá už tradičný regiment dragúnov č. 3.

Foto: stadtbild-deutschland.org
Podľa Havranovej po prvý raz scénu v Schloss Hofe ovládne najlepší priateľ človeka - pes. Pri súťaži od 10.00 hod budú mať nielen psy svoje potešenie. Ak sa šikovne a obratne budú na pľaci pohybovať a hravo zdolajú prekážky, najlepší z nich sa predvedú popoludní pred návštevníkmi na lúke, kde sa konajú slávnosti. Tiež od 10.00 hod budú veterinári a výrobcovia potravy pre psov z Royal Canin informovať záujemcov o zdraví a výžive domácich zvierat.

"Vrcholom podujatia je Pinč-pudel-jazvečík-Fun Cup. Exkluzívne v tento deň sú návštevníci srdečne vítaní, ak prídu do Schloss Hofu so svojimi psíkmi a zúčastnia sa od 11.00 hod na vtipnom kastingu pre krížených psov. Najzdravší, najveselší a najoriginálnejší štvornohí miláčikovia sa potom budú prezentovať pred prominentnou porotou a čakajú ich skvelé ceny," dodala Havranová.