Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Na Notebook EXPO v Bratislave dnes nadšenci nájdu počítačové novinky

Výstava Notebook Expo, ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Štvrtý ročník výstavy sa nesie v duchu mobilných, najmä konvertibilných zariadení.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Novinky vo svete notebookov, ultrabookov, tabletov, smartfónov, mobilných zariadení, spotrebnej elektroniky a iných IT produktov nájdu dnes počítačoví nadšenci na výstave Notebook EXPO. Koná sa v novej budove Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave v Mlynskej doline.

Štvrtý ročník výstavy sa nesie v duchu mobilných, najmä konvertibilných zariadení. Na výstave sa predstavia všetci známi výrobcovia týchto zariadení, predajcovia rôznorodého príslušenstva, nechýbajú ani produkty z oblasti spotrebnej elektroniky, softvéru a telekomunikácií. Návštevníci budú svedkami aj niekoľkých slovenských produktových premiér. Nájdu tu novinky z výstavy CES v Las Vegas, MWC v Barcelone a CeBIT v Hannoveri.

"Opäť chceme návštevníkom výstavy priniesť najnovšie informácie zo sveta IT a ukázať, že informačné technológie nie sú iba pre špecialistov, ale dokážu spríjemniť život každému z nás,“ uviedol Ondrej Macko, šéfredaktor počítačového magazínu PC REVUE, ktorý výstavu organizuje.

Záujemcovia výstavy majú možnosť naživo vidieť crash test notebooku a telefónu a môžu si vyskúšať extrémnu jazdu v profesionálnom jazdeckom simulátore. Na Notebook EXPO sa navyše uskutoční aj kvalifikácia a finále slovenského turnaja v Trackmanii 2.

Tento rok budú mať na výstave svoj špeciálny program aj dámy. "Pripravili sme špecializovaný dámsky klub, kde sa všetkým dámam budú venovať naši odborníci. Budú si môcť vyskúšať nové spôsoby líčenia, predlžovanie vlasov, nové 3D mihalnice a iné," dodal Macko. Pre deti je zas pripravený detský kútik.

Okrem toho na účastníkov čaká bohatý sprievodný program. Výstava je spojená s prednáškami o novinkách, nových technológiách použitých v prenosných počítačoch, bezpečnosti, mobilnej komunikácii či iných populárnych témach.