Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Talianski poľovníci prevážali v batožine 1200 operencov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Išlo o chránené druhy vtákov, ktorých prepravili do Talianska bez príslušného povolenia. Navyše čelia aj podozreniu z ilegálneho odstrelu operencov.

Bergamo 12. októbra (TASR) - Osem talianskych poľovníkov s 1200 mŕtvymi operencami v batožine prichytili pri kontrole na letisku Orio al Serio neďaleko Bergama.

Polícia podala na nich trestné oznámenie, pretože išlo o chránené druhy vtákov, ktorých prepravili do Talianska bez príslušného povolenia. Navyše čelia aj podozreniu z ilegálneho odstrelu operencov.

Zo severného Talianska i z jeho centrálnej časti hlásia výskyt vtáčej chrípky na najmenej štyroch hydinových farmách. Iba v jednej z týchto prevádzok v provincii Ferrara musia najneskôr do 17. októbra utratiť 853.000 sliepok, informovala v stredu príslušná inštitúcia - Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie.

Vírus A(H5N8), ktorý zaznamenali teraz v Taliansku, vlani v priebehu jesenných a zimných mesiacov registrovali vo viacerých európskych štátoch vrátane Maďarska, Rakúska či Nemecka.