Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Na rakúskom zámku Schloss Hof otvoria jarnú sezónu veľkonočnými trhmi

Na snímke pohľad na zámok Schloss Hof. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Súčasťou trhov je aj jarne ladený program pre malých i veľkých návštevníkov.

Bratislava 14. marca (TASR) – Vítanie jari sa v najväčšom vidieckom barokovom areáli Rakúska už tradične spája s veľkonočnými trhmi. Tie na zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy sa začnú v sobotu 17. marca a počas troch víkendov budú otvorené vždy od 10. do 18. hodiny.

"Regionálni vystavovatelia predstavia ručne maľované kraslice, pôsobivé ikebany z jarných kvetov, ozdoby a doplnky pre spestrenie jarnej domácnosti a viacero zaujímavých drobností. Nebudú chýbať ani stánky s veľkonočnými dobrotami a nápojmi. Súčasťou trhov je aj jarne ladený program pre malých i veľkých návštevníkov," informuje zámocká sprievodkyňa Barbora Hromjáková.

Pre malých návštevníkov sú v Detskom a rodinnom svete Bäckenhof pripravené v čase od 11. do 17. hodiny dielničky pri tvorbe veľkonočného zajačika, maľovania vajíčok, viazania vetvičiek či pečenia veľkonočných koláčikov. Zajačik sa v popoludňajších hodinách vyberie na prechádzku zámockým areálom a kto na neho natrafí, dostane sladké prekvapenie. Opäť možno vidieť z bezprostrednej blízkosti rôzne zvieratá. Medzi najobľúbenejších štvornohých obyvateľov statku patria biele barokové oslíky, s ktorými si možno vyskúšať prekážkový parkúr. K dispozícii bude aj jazda na koči zámockým areálom.

"Cez veľkonočný víkend aj Veľkonočný pondelok sa v rámci detskej prehliadky vyberú malí návštevníci do zámockých záhrad, kde zajko poschovával farebné vajíčka a budú hľadať tieto skrýše. V čase trhov možno navštíviť zámocké komnaty. K stálej expozícii v cisárskych apartmánoch sú ďalšie miestnosti s novou moderne ladenou výstavou Čo svet JE? Tá odkrýva pohľad na dôsledky konzumentov i potravinárskeho priemyslu a ich vplyv na našu planétu. Výstava je zaujímavá nielen spracovaním, ale aj modernou architektúrou a interaktívnymi stanovišťami," dodáva Hromjáková.