Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Najstarším človekom na svete je 122-ročná Vietnamka

Nguyen Thi Tru Foto: vietbao.vn

Nguyen uviedla, že svoju dlhovekosť pripisuje nezištnosti.

Hanoj 24. apríla (TASR) - Najstarším človekom na svete je 122-ročná vietnamská občianka Nguyen Thi Tru, ktorá v súčasnosti žije v Hočiminovom Meste. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vietnamské ústredie Guinnessovej knihy svetových rekordov.

Skutočnosť, že Nguyen je najstarším človekom na planéte, uznalo aj Združenie pre svetové rekordy (WRA) so sídlom v Hongkongu na základe žiadosti vietnamskej strany.

Združenie uznalo túto Vietnamku za najstaršieho človeka na Zemi len tri týždne po tom, ako 1. apríla zomrela doterajšia oficiálne uznávaná rekordérka v dlhovekosti, 117-ročná Japonka Misao Okawaová, ktorá bola zároveň poslednou ženou v Japonsku narodenou v 19. storočí.

Podľa riaditeľa vietnamskej pobočky Guinnessovej knihy rekordov sa Nguyen Thi Tru narodila v roku 1893 a jej najmladšie dieťa - syn, ktorý vo veku 72 rokov nedávno zomrel -, sa narodilo, keď mala takmer 50 rokov.

Pre vietnamské médiá Nguyen uviedla, že svoju dlhovekosť pripisuje nezištnosti, ako aj tomu, že jej najobľúbenejším jedlom sú ryžová kaša s mliekom a bravčové mäso.