Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Najstaršia Američanka Adele Dunlapová oslávila 114. narodeniny

Adele Dunlapová, ktorá je najstarším občanom Spojených štátov, je opäť o rok staršia. V pondelok 12. decembra 2016 dosiahla vek 114 rokov. Foto: TASR/AP

Obyvatelia domova pre seniorov, kde Dunlapová žije, priniesli balóniky a zaspievali Veľa šťastia, zdravia. Oslávenkyňu však rozruch, ktorý okolo nej narobili, nepotešil.

Washington 13. decembra (TASR) - Adele Dunlapová, ktorá je najstarším občanom Spojených štátov, je opäť o rok staršia. V pondelok dosiahla vek 114 rokov.

Obyvatelia domova pre seniorov v obci Pittstown v štáte New Jersey, kde Dunlapová žije, priniesli balóniky a zaspievali "Veľa šťastia, zdravia". Oslávenkyňu však rozruch, ktorý okolo nej narobili, nepotešil, napísali noviny The Record.

Na otázku, za čo je vďačná, reagovala protiotázkou: "Ako by som tom to mala vedieť?" A keď sa jej pýtali na narodeninové želanie, odpovedala: "O niečom takom som nikdy neuvažovala. Nič si neželám."



Dunlapová tiež tvrdila, že sú to jej 105. narodeniny. Ošetrujúci personál a jej rodinní príslušníci upozornili, že má vo zvyku si zo svojho veku desaťročie ubrať.

Dunlapová sa stala najstarším občanom USA v júli po úmrtí Goldie Michelsonovej z Massachussetts, ktorá zomrela mesiac pred dovŕšením veku 114 rokov.