Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

V ´gúglení´ Slovákov najviac poskočila Tour de France

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Do prvej desiatky slovenských skokanov na Googli sa dostali hneď štyri svetové športové podujatia, kde nás reprezentovali slovenskí športovci.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Do vyhľadávača Google každý mesiac zadávajú používatelia miliardy výrazov. Skokani, čiže výrazy, o ktoré za uplynulý rok najviac vzrástol záujem, sú zrkadlom toho, o čo sa ľudia najviac zaujímali alebo čo ich trápilo.

Rebríček TOP skokanov, ktorý dnes spoločnosť zverejnila na stretnutí s novinármi v Bratislave, opäť odhaľuje, čím žila slovenská spoločnosť na internete.

Slovenských používateľov zaujali rôzne svetové športové podujatia (Sochi 2014, Australian Open, MS hokej 2014), dotkli sa ich odchody významných osobností (Iveta Bartošová, Robin Williams), hľadali informácie v súvislosti s vírusom Ebola, a tento rok poskočil záujem aj o Halloween. Najväčší ošiaľ však medzi Slovákmi v roku 2014 vyvolali cyklistické preteky Tour de France.

V rebríčku skokanov oproti minulému roku prišlo u slovenských používateľov k výraznej zmene. Od záujmu o reality šou a televíznu zábavu sa posunuli k športu a fandeniu. Do prvej desiatky skokanov na Googli sa totiž dostali hneď 4 svetové športové podujatia, kde nás reprezentovali slovenskí športovci. V rebríčku skokanov slovenských osobností si prvenstvo vybojovala slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková. „O tom, že Slováci na Googli radi vyhľadávajú zábavu, svedčí aj záujem o sviatok duchov či hry pre mobilné zariadenia“, komentovala výsledky Martina Joneková, PR manažérka Googlu pre ČR a Slovensko.