Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Nálezcovia dávno strateného vlaku nacistov predstúpili pred verejnosť

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vládni odborníci tvrdia, že sú si takmer istí, že vlak je pozostatkom po nacistických okupantoch, ale ešte nie je potvrdený obsah vlaku.

Varšava 4. septembra (TASR) - Dvaja muži dnes v poľskej televízii vyhlásili, že to oni našli legendárny vlak zanechaný nacistickými okupantmi v podzemnom tuneli, ktorý podľa špekulácií obsahuje náklad aj s 300 kilogramami zlata.

Špekulácie sa začali šíriť nedávno, keď nemecký obrnený vlak z druhej svetovej vojny s predpokladaným zlatým pokladom objavili ukrytý v podzemnom tuneli pod železničnou traťou na juhozápade Poľska, v zalesnenej oblasti v okolí mesta Walbrzych.

Piotr Koper a Andreas Richter prečítali vyhlásenie vypracované svojimi právnikmi v spravodajskom programe televízie TVP s názvom Panorama, informovala agentúra DPA.

"Máme dôkazy o jeho existencii," povedali muži a dodali, že chcú na náleze spolupracovať s poľským ministerstvom obrany.

Vládni odborníci tvrdia, že sú si takmer istí, že vlak je pozostatkom po nacistických okupantoch, ale ešte nie je potvrdený obsah vlaku.

Vojenskí experti vo Walbrzychu počas dnešného dňa ešte stále čakali na pozemný radar, aby mohli hľadať vlak v tajnom podzemnom tuneli, ktorý sa podľa predpokladov nachádza pod železničnou traťou do mesta Vroclav.