Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Magazín

Nemec vyhral v lotérii rekordnú sumu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Hlavná výhra v tej istej výške bola vyplatená už v roku 2015 tipujúcemu z Česka.

Helsinki/Münster 15. októbra (TASR) - Tiket podaný v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko priniesol dnes svojmu majiteľovi hlavnú výhru v lotérii Eurojackpot, ktorá tentoraz dosahuje 90 miliónov eur. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na oznámenie nemeckej lotériovej spoločnosti Westlotto.

Hlavná výhra v tej istej výške bola vyplatená už v roku 2015 tipujúcemu z Česka, pričom išlo vtedy o rekord pre všetkých 17 krajín, kde je možné sa do tejto lotérie zapojiť. Najnovšie žrebovanie vo fínskych Helsinkách však prekonalo doterajší rekord v Nemecku. Jeho držiteľom bol výherca z Hesenska, ktorý získal začiatkom augusta 2016 takmer 84,8 milióna eur.

Výherca dnešného "eurojackpotu" stavil na čísla 7, 10, 25, 39, 42 a dve dodatkové čísla 3 a 6. Ďalší ôsmi tipujúci vrátane piatich z Nemecka získali vedľajšie výhry vo výške zhruba 2,8 milióna eur.

Výherca sa o 90 miliónov eur ešte neprihlásil


Iba v piatok podal stále neznámy tipujúci v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko tiket, ktorým získal hlavnú výhru v hodnote 90 miliónov eur v lotérii Eurojackpot.

Stačilo na to uhádnuť vyžrebované čísla 7, 10, 25, 39 a 42, ako aj dve dodatkové čísla 3 a 6, a to všetko na tikete za vsadených 20 eur. Tipujúci na to nevyužil automatiku, ale kombináciu čísiel si zvolil sám.

Tamojšia pobočka lotérijnej spoločnosti dnes prostredníctvom nemeckých médií informovala, že výherca sa zatiaľ neprihlásil. Hovorca spoločnosti nevylúčil, že výherca možno ešte ani nevie, že je už milionárom.
Ďalší ôsmi tipujúci - piati z Nemecka, dvaja z Fínska a jeden z Holandska - získali v dôsledku jedného chybného dodatkového čísla "iba" vedľajšiu výhru vo výške 2,8 milióna eur.

Takisto 90 miliónov eur vyplatili v roku 2015 tipujúcemu z Česka, pričom išlo vtedy o rekord pre všetkých 17 krajín, kde je možné sa do tejto lotérie zapojiť.