Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Netypický „food festival“ oslavuje svoj siedmy ročník

Netypický „food festival“ oslavuje svoj siedmy ročník Foto: Milan Škandál/OZ VEGÁNSKE HODY

V sobotu 5.9.2015 sa v Bratislave na Námestí slobody uskutoční už siedmy ročník Vegánskych hodov, najväčšieho vegánskeho food festivalu na Slovensku či v Českej republike.

Bratislava 2. septembra (OTS) - Akcia je zameraná na prezentáciu udržateľnej formy stravovania a životného štýlu, ktoré približuje zaujímavou formou v podobe gastronomických ochutnávok, hudobného programu, prezentácie vegánskych výrobkov, infostánkov občianskych združení či prednášok aktivistov z rôznych kútov sveta. A to všetko bez živočíšnych produktov.

Tento ročník prinesie účasť takmer 30 tímov reštaurácií s ponukou vegánskych jedál, ktoré budú súťažiť o priazeň návštevníkov širokou ponukou gastronomických špecialít pripravených bez použitia akýchkoľvek živočísnych produktov. V ponúkaných jedlách návštevníci teda nenájdu nielen mäso, ale ani vajcia, mlieko, klasické syry alebo med. To isté sa týka ponuky od jednotlivých výrobcov a predajcov vegánskych potravín, kozmetiky, obuvi a ostatných produktov.

Okrem hodovania a jarmoku je pripravený aj široký sprievodný program – prednášky aktivistov za práva zvierat a športovcov, hudobný program či voľnočasové aktivity pre celé vekové spektrum návštevníkov.

Prednášajúcimi na tohtoročných Vegánskych hodoch sú Dobroslawa Gogloza z Poľska, Martin Kovaľ, Martin Tománek, Karolína Rathausová či Eadaoin Flynn. Medzi témy prednášok budú patriť napríklad „Stravovanie pri športovej záťaži, vegánska alternatíva“, „Práva zvierat v komiksoch a sci-fi“, prípadne predstavenie novej knihy „Veganův průvodce“.

Medzi prítomnými organizáciami nájdu návštevníci infostánky Sea Shepherd, Greenpeace, Lesoochranárskeho združenia VLK, Obraz (ČR) či Otevři oči (ČR). Hudobný program zabezpečia slovenskí DJ-i Ugly Selectors, Tesla (Brigada Rakija) a Hank – The DJ. Doplnkovým programom bude účasť Cyklokuchyne s parkovaním pre 100 bicyklov a hravé ekoaktivity pre rodiny s deťmi.

Kompletný program podujatia nájdete na www.veganskehody.sk/program/

Video z Vegánskych hodov Bratislava 2014: