Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Niekoľko tipov pre turistov: Amsterdam, Brusel, Kodaň či Bristol

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prinášame niekoľko aktuálnych ponúk pre návštevníkov európskych metropol.

Amsterdam/Brusel/Kodaň/Bristol/Drážďany 7. augusta (TASR) - Prinášame niekoľko aktuálnych ponúk pre návštevníkov európskych metropol, ako ich dnes zverejnila agentúra DPA:

Foto: TASR/AP
HOLANDSKÝ TEMATICKÝ PARK PREDSTAVÍ SEVERNÉ MORE

Amsterdam - Holandský tematický park Dolfinarium otvára novú časť venovanú Severnému moru. Interaktívna atrakcia je určená všetkým vekovým kategóriám. Návštevníci využijú svoje zmysly na to, aby sa dozvedeli viac o mori - od čuchu, cez ochutnanie slanej vody až po možnosť dotknúť sa v nádrži niektorých z väčších rýb Severného mora.

www.dolfinarium.nl

BRUSELSKÝ KRÁĽOVSKÝ PALÁC MOŽNO DO 9. SEPTEMBRA NAVŠTÍVIŤ BEZPLATNE

Brusel - Kráľovský palác v Bruseli zostane otvorený pre verejnosť až do 9. septembra; návštevníci si ho môžu pozrieť bezplatne od utorka do nedele, od 10.30 do 16.30 H, informovala Belgická turistická kancelária. Okrem iného uvidia tanečné sály z 18. a 19. storočia a kolekciu umeleckých diel.

ilustračné foto
Foto: TASR/AP
KODAŇ BUDE MAŤ NOVÉ LÁKADLO PRE MILOVNÍKOV PIVA

Kodaň - Dánsky pivovar Carlsberg zmení svoje historické sídlo v Kodani na multimediálne tematické centrum pre návštevníkov. Premena sa uskutoční do roku 2016; starý pivovar sa stane centrom novej mestskej časti. Víťazný návrh z architektonickej súťaže počíta s tým, že návštevníkom predstavia názorné ukážky varenia piva v minulosti, vrátane ochutnávky. Krištáľový pavilón ponúkne aj vyhliadku na Kodaň.

OBLOHU NAD BRISTOLOM ZAPLNÍ VYŠE 100 TEPLOVZDUŠNÝCH BALÓNOV

Bristol - Medzinárodná Balónová fiesta zaplní v dňoch 9.-12. augusta oblohu nad juhoanglickým Bristolom stovkou teplovzdušných balónov rozličných tvarov a farieb. Jedna z piatich najväčších akcií pod otvoreným nebom v Británii vznikla v roku 1978. Očakávajú na nej vyše pol milióna návštevníkov.

www.visitbristol.co.uk

Socha stojí pred jednou z popredných barokových pamiatok v Nemecku Zwingerom 30. septembra 2010 v Drážďanoch.
Foto: TASR/AP
NÁVŠTEVU DRÁŽĎAN SI TREBA NAPLÁNOVAŤ NA DNI MESTSKÉHO FESTIVALU

Drážďany - "Umenie sa stretáva s vedou" je heslom tohtoročného Festivalu mesta Drážďany, ktorý sa uskutoční v dňoch 17.-19. augusta na námestí Theaterplatz a v jeho okolí. Na veľkom javisku tam vystúpia filharmonický orchester, Štátna operetná spoločnosť a súbor Divadla mladej generácie. Výrobu piva uvidia návštevníci na námestí Neumarkt. Na brehoch rieky Labe budú prezentované vynálezy zo stredoveku. Festival vyvrcholí v posledný večer ohňostrojom.

www.dresdner-stadtfest.com

HRIEŠNY TANEC PO 25 ROKOCH: FESTIVAL PRI JAZERE LURE

Jazero Lure, Severná Karolína (USA) - Hoci je to ťažko uveriť, filmový trhák Hriešny tanec mal v kinách premiéru pred 25 rokmi. Pri jazere Lure, kde bol film nakrútený, sa v dňoch 17.-18. augusta uskutoční Festival hriešneho tanca (Dirty Dancing Festival). Okrem premietania filmu na brehoch jazera ponúkne tanečné kurzy a rozličné súťaže.